Go back

Waasland-Beveren geeft voorsprong weg en blijft puntenloos achter

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Zuur, zuur, zuur. Waasland-Beveren heeft geen punten kunnen pakken tegen leider KRC Genk. Geel-blauw kwam in de eerste helft 1-0 voor, maar moest het opkomende Genk toch de drie punten meegeven naar Limburg. Aleksandar Boljevic scoorde het geel-blauwe doelpunt.

Waasland-Beveren begon heel goed en scherp aan de partij. Met hoge pressing maakten ze het leider KRC Genk heel moeilijk om in hun spel te komen. De eerste noemenswaardige kans was ook meteen bingo! Aleksandar Boljevic nam een afvallende bal op hoekschop heel knap aan met rechts en knalde het leer tegen de netten met links: 1-0 en niet eens onverdiend. Aan de overkant kon Samatta zich voor het eerst doorzetten, maar kapitein Valtteri Moren toonde dat ook hij goed in de partij zat. Op het kwartier dan opnieuw geel-blauw gevaar. Nana Opoku Ampomah zette Boljevic met een geniale pass alleen voor Vukovic, maar de Australiër kwam goed z’n doel uit en ontnam Boljevic zijn tweede doelpunt. KRC Genk dreigde, maar liet Davy Roef tot aan de pauze nog zo goed als technisch werkloos. Verstraete en Ampomah liepen voor de rust wel tegen een geel karton aan.

Na de rust moest Roef meteen in actie komen. Samatta dook op in de zestien, maar de goalie kwam goed uit z’n kooi. Op het uur zag hij er echter iets minder goed uit. Op een hoekschop kon diezelfde Samatta net voor hem de bal tegen de netten koppen: 1-1. Aan de overkant kon Ampomah een voorzet richting doel koppen, maar hij zag z’n poging op het dak van het doel landen. In minuut 78 kreeg Andrijasevic nog dé kans op de volle buit. De ingevallen Francesco Forte kopte de bal perfect in zijn loop, maar de Kroaat miste oog-in-oog met Vukovic. Aan de overkant was het een handvol minuten later wel raak. Captain Pozuelo kon de 1-2 tegen de netten duwen. De Limburgers tikten de partij volwassenen uit en gaan zo met de volle buit aan de haal. Onverdiend is het niet, zuur is het zeker wel.

Opstelling W-Beveren: Roef, Moren, Boljevic, Bizimana, Vanzo (79′ Lulic), Verstraete (86′ Milosevic), Ampomah (73′ Forte), Caufriez, Vukotic, Andrijasevic, Schryvers

Opstelling Genk: Vukovic, De Norre, Dewaest, Samatta, Trossard, Malinovskiy, Pozuelo, Heynen, Maehle, Aidoo, Ndongala