Go back

Waasland-Beveren – KAA Gent (16/02/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt zaterdagavond KAA Gent op de Freethiel. De aftrap van die partij is voorzien om 20.30 uur. Scheidsrechter Nicolas Laforge zal de wedstrijd in goede banen leiden.

Tegenstander KAA Gent strijdt nog volop mee voor Play-Off I. Het gevecht om plaats zes lijkt stilaan een tweestrijd te worden tussen twee gerenommeerde ploegen. De Buffalo’s lijken het te moeten opnemen tegen recordkampioen RSC Anderlecht. In dat opzicht deed blauw-wit afgelopen weekend geen goede zaak. Ze gingen namelijk met 1-2 onderuit in de eigen Ghelamco Arena tegen ploeg-in-vorm Excel Mouscron. De week ervoor brachten ze echter wel een punt mee naar Gent na de partij tegen Club Brugge. Gent staat momenteel zevende, maar heeft wel evenveel punten als Anderlecht. STVV, dat vijfde in de stand staat, telt vier eenheden meer dan beide ploegen.

Waasland-Beveren verspeelde afgelopen weekend (opnieuw) in de slotfase een punt. Tegenstander STVV bleek niet beter dan W-B, maar gaat wel met de volle buit aan de haal. Het is nu opdracht om zo snel mogelijk weer de drie punten te halen. W-B bleek in 2019 telkens minstens de evenknie van de tegenstand, maar de puntenoogst is onvoldoende. Tegen Genk en STVV werd een punt weggeven in de slotfase, tegen Charleroi werden twee punten op een knullige manier verloren en tegen Cercle Brugge zat er ook veel meer in. W-B heeft nog steeds vijf punten voorsprong op hekkensluiter Lokeren en telt twee punten minder dan KV Oostende. Geen reden tot paniek, zeker niet. Puntengewin zou echter welkom zijn.

Coach Adnan Custovic zag sterkhouder Nana Opoku Ampomah uitvallen tegen STVV. Hij zal een tijdje ontbreken in de selectie. De oefenmeester recupereert echter wel Aleksandar Boljevic in de selectie. Daam Foulon revalideert verder en is ook nog steeds onbeschikbaar. Franko Andrijasevic mag niet spelen tegen KAA Gent en valt eveneens uit de selectie.

Selectie: