Go back

Waasland-Beveren – KRC Genk (02/02): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt zaterdagavond leider KRC Genk op de Freethiel. De aftrap is voorzien om 20.30 uur. Scheidsrechter Alexandre Boucaut is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Waasland-Beveren verloor slechts één van de laatste zes partijen. In 2019 is geel-blauw zelfs nog ongeslagen, al werd er ook nog geen enkele keer de volle buit gepakt. Tegen KRC Genk wordt het verderzetten van die reeks een moeilijke klus, al is niets onmogelijk. Waasland-Beveren haalde verrassend een gelijkspel in en tegen Charleroi. Al was het weggeven van een dubbele voorsprong een héél jammere zaak. Door de overwinningen van andere ploegen in de kelder van het klassement, staat geel-blauw vijftiende met 22 punten. Dat zijn er acht meer dan hekkensluiter Lokeren.

De tegenstander van zaterdag, KRC Genk, is een blij weerzien met ex-trainers Philippe Clement en Johan Van Rumst en ex-speler Zinho Gano. Ze beleven nu mooie dagen in Limburg en staan aan de leiding van het klassement. Afgelopen weekend reden de Genkies echter wel een scheve schaats. De blauw-witten verloren met 1-2 in eigen huis van Excel Mouscron. Genk blijft wel met een mooie voorsprong van zeven punten aan de kop van het klassement.

Adnan Custovic kan niet rekenen op Milan Massop door schorsing. De Nederlandse verdediger liep tegen een rood karton aan tegen Cercle Brugge en zit één schorsingsdag uit. Daam Foulon heeft een ontsteking aan de knie en moet geblesseerd verstek geven.

Selectie: