Go back

Waasland-Beveren – KV Kortrijk (23/02/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren neemt het zaterdagavond op tegen KV Kortrijk. De wedstrijd wordt om 20.00 uur op de Freethiel. Scheidsrechter Bram Van Driessche is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Waasland-Beveren won afgelopen weekend verrassend van KAA Gent. De Buffalo’s strijden nog volop mee voor Play-Off I en kwam dus met de nodige ambities naar de Freethiel. Geel-blauw toonde zich echter heel efficiënt voor de rust en zette voor de pauze een voorsprong op het bord. Na de rust combineerde geel-blauw de vechtlust met mooi voetbal en een sterke organisatie. De verdubbeling van de voorsprong door Francesco Forte was dan ook allesbehalve onverdiend. De tegentreffer van Gent deed de Freethiel nog even schudden van angst, maar het stadion daverde op haar grondvesten van geluk na het laatste fluitsignaal. Geel-blauw vergrootte de voorsprong op hekkensluiter Lokeren tot acht punten. Indien W-B de volle buit pakt zaterdag en Lokeren wint niet, dan is Waasland-Beveren mathematisch gered. Waasland-Beveren staat nu gedeeld veertiende, samen met KV Oostende.

Tegenstander KV Kortrijk herleeft onder Yves Vanderhaeghe. De Kortrijkzanen streden nog volop mee voor Play-Off I, maar zetten een stap achteruit na het verlies in de slotfase tegen Sporting Charleroi. Het was ex-KVK’er Jeremy Perbet die Kortrijk een hak zette in ‘Mazzu-time’. De rood-witten staan momenteel negende in de Jupiler Pro League. Ze vergaarden 34 punten, dat zijn er negen meer dan geel-blauw. KV Kortrijk kan zaterdag geen beroep doen op Felipe Avenatti. Hij pakte tegen Charleroi zijn vijfde geel karton van het seizoen.

Adnan Custovic kan zaterdag geen beroep doen op vier spelers. Maximiliano Caufriez kreeg tegen Gent tweemaal geel en zit één schorsingsdag uit. Daam Foulon en Nana Opoku Ampomah werken nog steeds aan hun terugkeer. Karlo Lulic viel uit op training met een knieblessure. Ook hij ontbreekt in de selectie.

Selectie: