Go back

Freethielnieuws (07/03): ban Bengaals vuur | blessurenieuws

Waasland-Beveren heeft begin deze week een vrij zware boete gekregen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. De voetbalfederatie legde de club een sanctie op na de wedstrijd van 16 februari tegen KAA Gent. De aangeduide match delegate had toen in zijn verslag het gebruik van Bengaals vuur vermeld bij o.a. de supporters van Waasland-Beveren. Tijdens een voetbalwedstrijd is de club verantwoordelijk voor haar supporters, daardoor wordt de boete dus aan de club gericht. Het gebruik van pyrotechnische middelen is verboden in alle voetbalstadions, het is levensgevaarlijk! De club zal samen met de veiligheidsdiensten dan ook de nodige stappen zetten om het nodige op de daders te verhalen. We willen nogmaals een warme oproep doen om alle pyrotechnische middelen te bannen. Voetbal is een feest, supporters, laat het ons zo houden!

De spelers hebben vandaag een vrije dag gehad en hadden dus geen training. Morgen verwachten we een nagenoeg volledig fitte kern op de Freethiel. Enkel Daam Foulon moet nog verstek geven bij de groepstrainingen.