Go back

Freethielnieuws (12/03): Jonge Leeuwen winnen overtuigend

tekst en foto: Martijn De Jonge

Geel-blauw ging gisteravond met overtuiging winnen bij Zulte Waregem. Onze Jonge Leeuwen wonnen met 3-5 van Essevee. Het werd een ware doelpuntenkermis in Petegem, het complex waar de beloften van Zulte Waregem hun thuiswedstrijden afwerken. Na amper zes minuten stond W-B al 2-0 voor. Din Sula was attent en toonde dat hij een goede afwerker is. Beide doelpunten kwamen van zijn voet. Toen Waasland-Beveren het wat lastiger kreeg en de thuisploeg de aansluitingstreffer tegen de netten duwde, was Quiten Claeys er om de 1-3 op het bord te zetten. Rusten bij 1-3? Neen hoor, ook de thuisploeg kon vlak voor de rust nog tegenscoren. Ruststand 2-3.

Na de pauze meer gebikkel, dat kwam de kwaliteit van het spel niet echt ten goede. Het was toch opnieuw Waasland-Beveren dat kon scoren. En hoe?! Denzel Jubitana toonde even zijn klasse en gaf de doelman het nakijken met een geweldige lob: 2-4. Opnieuw vrijwel direct volgde een doelpunt voor Zulte, maar het was uiteindelijk captain Yassin Ben Omar die de 3-5 eindstand op het bord kon zetten. Een mooie opsteker voor Jonas Ivens en zijn jongens. Volgende week maandag staat een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk op het programma voor de beloften van geel-blauw.