Go back

Geel-blauw geeft grote bonus volledig uit handen!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Het werd een frustrerende avond in Luik. W-B kwam 0-3 voor, maar gaf de voorsprong volledig uit handen. Het werd nog 4-3. Stefan Milosevic maakte een zuivere hattrick, maar dat leverde geen punten op.

Waasland-Beveren startte goed in organisatie. Toch waren het de Luikenaars die voor het eerst dreigden. Davy Roef was echter meteen op de afspraak. Op het kwartier was er de eerste kans voor geel-blauw. Het was ook meteen raak! Beni Badibanga zette goed voor en Stefan Milosevic liep perfect in de bal en knikte tegen de netten: 0-1! Meteen daarna moest Roef zich opnieuw tonen, en hoe…  Onze goalie pakte uit met een wereldredding op de kopbal van Djenepo. Nadien veel middenveldspel, maar toch nog 1 kans voor W-B. Franko Andrijasevic dribbelde de Luikse defensie aan diggelen en bood Milosevic zijn tweede van de avond op een dienblad aan. Rusten bij 0-2! 

Na de rust was het meteen opnieuw raak voor W-B. Wie anders dan Stefan Milosevic deed de netten weer trillen. Hij kapte zich goed vrij en krulde de bal tegen de netten: 0-3. Wat toen gebeurde zijn amper woorden voor. Op zes minuten tijd zakte Beveren als een pudding in mekaar. Het ging van 0-3 naar 3-3… Het publiek ging achter de ploeg staan en Standard verhoogde de druk. Dik tien minuten voor tijd leverde hen dat zelfs nog de volle buit op. Geel-blauw gaf zo onbegrijpelijk een driedubbele voorsprong volledig uit handen.

Opstelling Standard: Ochoa, Vanheusden, Kosanovic, Emond, Carcela, Marin, Djenepo, Bope Bokadi, Fai, Miangue, Mpoku

Opstelling W-B: Roef, Moren, Vanzo, Badibanga, Verstraete, Keita, Gamboa, Vukotic, Andrijasevic, Schryvers, Milosevic