Go back

KV Oostende – Waasland-Beveren (02/03/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgenavond naar de kust om er de confrontatie met KV Oostende af te werken. De aftrap in de Versluys Arena is voorzien om 20.00 uur. De scheidsrechter van dienst is Alexandre Boucaut.

De thuisploeg begon heel sterk aan het seizoen. Trainer Gert Verheyen liet een nieuwe wind waaien aan ’t zeetje en bracht heel wat Belgische jonge kerels tussen de lijnen. KVO kreeg echter een terugslag te verwerken en zakte gestaag aanvankelijk naar de buik van het klassement. Uiteindelijk telt Oostende momenteel één punt meer dan Waasland-Beveren. De Kustboys pakten afgelopen een punt op het veld van Cercle Brugge. Het werd 2-2 in het Jan Breydelstadion. Gury en Boonen scoorden voor Oostende. Gert Verheyen kan geen beroep doen op de geschorsten Wout Faes en Kevin Vandendriessche.

Waasland-Beveren kon afgelopen weekend geen punten rapen, integendeel. Tegen KV Kortrijk ging W-B compleet met de billen bloot, het werd 2-6. Een overdreven score, dat is zeker. Toch zijn het enkel de doelpunten en punten die tellen. Geel-blauw moet gebrand zijn op een revanche, het eergevoel moet spreken. Als Waasland-Beveren kan winnen op het veld van Oostende, dan is het mathematisch gered. In ieder ander geval is KV Oostende zeker van een verlengd verblijf in de hoogste divisie van het Belgische voetbal. Indien Lokeren zondag geen drie punten haalt tegen Anderlecht, zijn zowel Beveren als Oostende gered.

Trainer Adnan Custovic recupereert de geelgeschorste Maximiliano Caufriez in de selectie. Voor Nana Opoku Ampomah, Daam Foulon en Karlo Lulic komt de wedstrijd nog te vroeg.

Selectie: