Go back

Opnieuw veel kansen, maar geen volle buit voor W-B!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen van Zulte Waregem. Geel-blauw verzamelde de meeste kansen, maar kon de volle buit niet rapen. Andrijasevic scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd voor geel-blauw.

Waasland-Beveren kwam het sterkst voor de dag. Na een handvol seconden zette Francesco Forte, op aangeven van Floriano Vanzo, zich meteen door. Hij zette de bal strak voor, maar de infiltrerende Louis Verstraete kon er net niet aan. Na zes minuten opnieuw geel-blauw. De debuterende Alexis Gamboa stapte goed uit en speelde captain Aleksandar Boljevic aan. Die zette op zijn beurt goed voor, maar Franko Andrijasevic mikte te hoog. Aan de overkant, nog voor het kwartier, kon ex-WB’er Ibrahima Seck vrij inkoppen. De bezoekende fans juicht, maar de bal ging net naast. Nog voor het halfuur moest een geblesseerde Forte naar de kant. Stefan Milosevic was zijn vervanger. Met nog iets minder dan tien minuten op de klok was er een ‘touch of genius’ van Verstraete. Hij zette Boljevic oog in oog met Bossut, maar die laatste pakte goed. Op slag van rust was het opnieuw W-B dat heel dicht kwam. Milosevic draaide goed naar zijn rechter, maar Bossut had een knappe parade in huis. De bal kwam echter in de voeten van een verraste Verstraete die de bal, zonder veel intentie, tegen de paal duwde. Rusten met de brilscore op het bord.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. De eerste echte opschudding was er tien minuten na de rust. Nill De Pauw kon knallen, Roef redde goed. Nadien werd Jan Boterberg naar het scherm geroepen door de VAR. Er was een zuivere elleboogstoot van Bongonda. Scheids Boterberg weigerde echter een rood karton te tonen. Het werd echter nog erger toen diezelfde Bongonda, tegen de gang van het spel in, de voorsprong op het bord zette voor de bezoekers. Een kwartier voor tijd trapte Andrijasevic de gelijkmaker binnen. Hij moest daar echter opnieuw rekenen op de VAR, want de assistent gaf onterecht buitenspel aan. Milosevic kreeg nog enkele kansen, maar kon geen enkele keer de netten doen trillen. De grootste kans op een doelpunt was nog voor de bezoekers. Davy Roef toonde zich echter opnieuw belangrijk en pakte uit met een klasseredding. Het bleef 1-1.

Opstelling W-B: Roef, Boljevic, Forte (27′ Milosevic), Vanzo (84′ Lulic), Verstraete, Keita (60′ Dierckx), Gamboa, Caufriez, Vukotic, Andrijasevic, Schryvers

Opstelling Z-Waregem: Bossut, Baudry, Harbaoui, Bongonda, De Pauw, Walsh, Seck, B├╝rki, Peeters, Sylla, Pletinckx