Go back

Standard de Liège – Waasland-Beveren (17/03): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren sluit zondagavond de reguliere competitie van de JPL 2018-2019 af op het veld van Standard de Liège. Scheidsrechter Kevin Van Damme zal de wedstrijd in het Stade Maurice Dufrasne om 18.00 uur op gang fluiten.

Standard de Liège zette afgelopen weekend enkele mooie stappen. De Rouches kwamen na hun overwinning op Cercle Brugge (1-2) de top drie binnengestormd. De Luikenaren zijn zeker van een plaats in de meest prestigieuze nacompetitie van het land en tonen nog de nodige ambities bij de jacht naar Europees voetbal of misschien zelfs het kampioenschap. De mannen van Michel Preudhomme tellen zes punten minder dan vice-leider Club Brugge en twaalf minder dan leider Genk. Met de halvering van de punten in gedachten, is niets onmogelijk in Play-Off I. Het toont aan dat het voor de thuisploeg geen eindeseizoenswedstrijd zal worden. Een wedstrijd tegen Standard is ook meteen een leuk weerzien met ex-WB’er Renaud Emond. De man uit Virton deed dit seizoen reeds vijftien maal de netten trillen, waarvan twaalf in de competitie. Hij is dus van goudwaarde voor Standard.

Waasland-Beveren liet de afgelopen twee wedstrijden mooie dingen zien. Zowel in de wedstrijd tegen KV Oostende, als in de wedstrijd tegen Zulte Waregem werden een massa kansen gecreëerd. Geel-blauw was echter steevast niet efficiënt genoeg en kwam telkens op achterstand. Als echte leeuwen werd telkens teruggeknokt en een punt uit de brand gesleept. Met twaalf puntendelingen is geel-blauw de ongenaakbare kampioen van de gelijke spelen. Het toont maar aan hoe vaak W-B minstens de evenknie was van de tegenstander. Waasland-Beveren strijdt zondagavond voor een betere plek in het klassement. Momenteel staat geel-blauw gedeeld veertiende, maar KV Oostende heeft een partij meer gewonnen. Als Waasland-Beveren zondag de volle buit kan meebrengen naar Beveren, kan het nog over Eupen, Cercle Brugge én Oostende wippen. Een twaalfde plaats zou dan het eindverdict zijn, meer prestigieus dan die grijze vijftiende stek.

Trainer Adnan Custovic kan niet rekenen op Maximiliano Caufriez. De verdediger kreeg afgelopen zondag van Jan Boterberg zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet één schorsingsdag uitzitten. Aleksandar Boljevic ondervindt te veel hinder aan de hamstrings en moet ook verstek geven. Francesco Forte viel afgelopen weekend uit en revalideert verder. Milan Massop blesseerde zich op training en is eveneens onbeschikbaar. Met Nana Opoku Ampomah wordt geen risico genomen. Hij wordt gespaard voor de play-offs. Voor zijn landgenoot Eric Asomani is het de eerste selectie bij de hoofdmacht van Waasland-Beveren.

Selectie: