Go back

W-B en KVO delen de punten na kansenkermis

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft geen drie punten kunnen meenemen vanuit Oostende. Het werd 1-1 in de Versluys Arena.

Waasland-Beveren begon het felst aan de partij. De eerste echte grote kans was echter voor de thuisploeg. Na tien minuten zag Davy Roef een schot van Guri tegen de paal belanden. Twee minuten later was er aan de overkant een grote kans voor Franko Andrijasevic. De Kroaat klom hoog, maar kopte in de handen van Dutoit. Net voor het halfuur bijna copy-paste, maar deze keer was het Louis Verstraete die kon koppen. Het was opnieuw Dutoit die als winnaar uit de strijd kwam. Knappe redding van de doelman. Toen de vierde man het bordje van de blessuretijd in de lucht hield, schoot Andrijasevic opnieuw richting doel. Hij vond echter de dwarsligger op z’n weg. Rusten bij 0-0 en dat was vooral voor geel-blauw heel pijnlijk.

De thuisploeg kwam beter uit de kleedkamers en na drie minuten moest Roef opnieuw ingrijpen. Sakala komt alleen op hem, maar de goalie maakte zich goed breed. Aan de overkant kreeg opnieuw Andrijasevic een dot van een kans, maar hij vond Dutoit opnieuw op z’n weg. Op het uur kwam de thuisploeg, niet helemaal verdiend, op voorsprong. Dat doelpunt maakte meteen W-B wakker. Aleksandar Boljevic kwam goed naar binnen en trapte, via het been van Lombaerts, de bal tegen de touwen: 1-1. Het werd een kansenkermis aan de kust. De Sutter scoorde voor de thuisploeg, maar de VAR zag dat de spits buitenspel stond. Waasland-Beveren kreeg nog heel wat kansen, onder andere via Milosevic. Het bleef echter 1-1.

Opstelling KVO: Dutoit, Nastic, Lombaerts, Milovic, Tomasevic, Nouri, Boonen, Vanlerberghe, Nkaka, De Sutter, Guri

Opstelling W-Beveren: Roef, Moren, Boljevic, Bizimana, Forte, Vanzo, Verstraete, Caufriez, Vukotic, Andrijasevic, Schryvers