Go back

Waasland-Beveren – Zulte Waregem (10/03): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt zondagavond de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Geel-blauw ontvangt Zulte Waregem op de Freethiel. Scheidsrechter Jan Boterberg zal de wedstrijd om 18.00 uur op gang fluiten.

Bij Zulte Waregem denken we spontaan aan een blij weerzien met ex-spelers Ibrahima Seck en Erdin Demir. Die laatste ondervindt echter te veel hinder door een blessure en zal eerder in de tribunes te spotten zijn. De mannen van Franky Dury staan op de elfde plaats in het klassement en verzamelden 31 punten, dat zijn er vijf meer dan geel-blauw. Afgelopen weekend verloor Essevee met 1-3 in het Regenboogstadion van KAA Gent.

Waasland-Beveren is sinds afgelopen zondag mathematisch gered. Geel-blauw wil echter nog weg van die voorlaatste plaats, een ambitie die helemaal niet onmogelijk is. Waasland-Beveren wipt, mits een overwinning, twee plaatsen omhoog. Cercle Brugge telt twee punten meer dan W-B, KV Oostende slechts eentje. Meer zelfs, Beveren komt dan op gelijke hoogte met KAS Eupen dat twaalfde staat in het klassement. Na de vorige thuiswedstrijd, die we zo snel mogelijk vergeten, moet Waasland-Beveren opnieuw iets laten zien aan de eigen fans.

Adnan Custovic kan niet rekenen op Valtteri Moren (hamstrings) en Daam Foulon (knie). Voor Nana Opoku Ampomah komt de wedstrijd nipt te vroeg, hij hervatte wel de groepstrainingen.

Selectie: