Go back

Sint-Martinus scoort met fair play tijdens finale W-B Cup

Tekst: Jonas Borghys - Foto: Valy Van de Merlen

Woensdagmiddag vond in het Freethielstadion de jaarlijkse finale van de W-B Fair Play Cup plaats. Het was alweer de zesde keer dat onze Freethiel werd omgedoopt tot het decor van het grootste voetbaltoernooi voor leerlingen uit Beveren. Tijdens dit tornooi, dat georganiseerd wordt voor jongens en meisjes uit de derde graad van het lager onderwijs, staat fair play centraal. 

Omdat we fair play hoog in het vaandel dragen, mag dit jaar het meest faire scholenteam deelnemen aan het overkoepelende tornooi van de Pro League. De finale van de zogenaamde ‘Playstation Schools Cup 2019’ zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 25 mei 2019 in het Schierveldestadion, de thuishaven van KSV Roeselare.

Tussen de poulefase en de finalerondes werd de fair playbeker uitgereikt door onze schepen van Sport & Onderwijs Katrien Claus. De beker ging dit jaar naar de Sint-Martinusschool uit Beveren. Zij kregen van onze scheidsrechters de beste quotering op gebied van fair play. Dikke duim dus voor Sint-Martinus!

De vijftien aanwezige Beverse scholen werden vertegenwoordigd met een ploegje van veertien spelers waarvan minstens drie meisjes. Op het veld diende ook steeds minstens één meisje opgesteld te staan. De scholen werden verdeeld in vier poules van drie of vier scholenteams. Zij speelden in die poule drie wedstrijden van telkens 15 minuten. De sportieve winnaars van elke poule stootte door naar de halve finales.

De vier sportieve winnaars uit elke poule waren: Centrumschool, GBS De Toren, Sint-Lodewijk en O.L.V. Gaverland. Uitslagen tijdens de halve finales: Centrumschool – De Toren 3-0 & Sint-Lodewijk – O.L.V.G. 0-1. De finale ging dus tussen de winnaar van de W-B Cup 2018, Centrumschool, en Onze Lieve Vrouw van Gaverland. Na een spannende finale won uiteindelijk O.L.V. Gaverland met 0-2.

O.L.V.G. krijgt als sportieve winnaar van onze W-B Cup een unieke training aangeboden door één van onze hoofdtrainers! Deze training zal doorgaan op de Freethiel zelf. Naast een training krijgen ze nog een rondleiding en een lunch met de spelers aangeboden door de club. Een unieke ervaring, als je’t ons vraagt!

Alle leerlingen kregen van onze club ook een prachtige W-B medaille als herdenking. Naast een medaille hadden we voor de leerlingen nog een extra verrassing in petto. Dit jaar krijgen alle kinderen en leerkrachten ook een gratis ticket voor de wedstrijd tegen Royale Union Saint-Gilloise tijdens POII aangeboden.

Volgende basisscholen tekenden present op de W-B Cup:
Centrumschool (Beveren), De Toren (Melsele), De droomwolk (Kieldrecht), De zeppelin (Haasdonk), Sint-Lodewijk (Beveren), De oogappel (Vrasene), Wonderwijs (Haasdonk), OLVG (Melsele), Sancta Maria (Beveren), Sint-Martinus (Beveren), De zonnepit (Vrasene), Lindenlaanschool (Beveren), De Wollewei (Haasdonk), GBS Kallo (Kallo). Daarnaast nog een speciale vermelding voor Sint-Rafaël (Beveren) dat voor de eerste keer heeft deelgenomen aan onze W-B Cup.

Waasland-Beveren wil uitdrukkelijk alle scholen, leerkrachten, vrijwilligers, spelers en supporters bedanken voor hun medewerking en aanwezigheid. We kijken alvast uit naar de volgende editie!

Een uitgebreide fotoreportage kan u hier bekijken!