Go back

Zulte Waregem – Waasland-Beveren (30/03): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

De play-offcampagne 2018-2019 gaat van start. Waasland-Beveren opent zaterdagavond haar campagne op het veld van Zulte Waregem. De wedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt in het Regenboogstadion. Scheidsrechter Wesley Alen is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Op de slotspeeldag van de reguliere competitie pakte Zulte Waregem in extremis een punt tegen leider KRC Genk. Essevee zette vlak voor blessuretijd de 3-3 op het bord. De ploeg van Francky Dury bleef zo met één punt boven Eupen en hield de elfde stek op de rankschikking vast. W-B en Zulte Waregem troffen mekaar ook op speeldag 29 van de Jupiler Pro League. Het werd 1-1 op de Freethiel na een resem gemiste kansen. Het was uiteindelijk Franko Andrijasevic die voor W-B de 1-1 op het bord zette.

Stefan Milosevic was één van de spelers die enkele kansen miste tegen Zulte Waregem. Hij herstelde dat echter met heel veel stijl tegen Standard, precies één week later. De Montenegrijn kreeg het vertrouwen en startte voor het eerst in de basis. De spits bedankte met maar liefst drie doelpunten. Hij scoorde met hoofd, met links én met rechts; de perfecte hattrick dus. Het bleek echter niet voldoende om punten mee te nemen uit Luik. De thuisploeg herstelde in vijf dolle minuten het evenwicht en ging zelfs nog over geel-blauw. Een frustrerende avond, dat zeker. W-B strandde zo toch op een grijze vijftiende plaats in het klassement. Met twaalf puntendelingen zijn we de gelijkspelkoning van de reeks; een twijfelachtige eer.

Morgen start dus de play-off II-campagne voor Waasland-Beveren. Een mooie kans om opnieuw wat kleur te steken in een grijs seizoen. Adnan Custovic kan niet rekenen op Francesco Forte door een blessure. Ook Floriano Vanzo heeft last van de knie en ontbreekt in de selectie. Daam Foulon traint opnieuw volledig mee, maar voor hem komt de wedstrijd nog te vroeg. Nana Opoku Ampomah is er voor het eerst sinds zijn blessure opnieuw bij.

Selectie: