Go back

Brilscore aan de Gaverbeek

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren is begonnen aan POII met een scoreloos gelijkspel aan de Gaverbeek. Beide ploegen hadden nochtans voldoende kansen om te scoren, maar het bleef dus 0-0. Onze leeuwen pakken zo hun eerste punt in deze Play Offs.

De eerste twintig minuten waren gelijkopgaand zonder echt grote doelkansen. Voor W-B konden we twee schuchtere schotjes noteren. Eentje van Stefan Milosevic en eentje van Karlo Lulic. Aan de overzijde vergat Nill De Pauw een goede voorzet van Mikael Soisalo aan de tweede paal binnen te duwen. Na een goed half uur kon Harbaoui de netten dan toch doen trillen, maar hij kopte de bal binnen vanuit buitenspel. Doelpunt werd terecht afgekeurd.

W-B kwam het laatste kwartier van de eerste helft iets meer opzetten. Een mooie aanval van W-B – mede opgezet door Adrijasevic en de mee opgerukte Valtteri Moren – geraakte tot bij onze middenvelder Bizimana, maar de jonge Rwandees besloot in de armen van Bostyn. Zulte Waregem kon voor rust nog dreigen met twee scherpe voorzetten van De Pauw. Maar zowel Harbaoui als ZW-kapitein Sandy Walsh konden Roef niet in verlegenheid brengen. We gingen dus rusten met een logische 0-0.

Tien minuten na rust vergat W-B de score te openen. Boljevic kon Lulic bereiken in het strafschopgebied, die bleef rustig en legde de bal klaar voor Milosevic. Zijn plaatsbal belandde helaas enkele centimeters naast het doel van Bostyn. Zulte Waregem kon vooral dreigen via de ingevallen Theo Bongonda.

Wederoptreden Ampomah
Na 60 minuten mocht Nana Opoku Ampomah zijn wederoptreden vieren. Nana liet onmiddellijk aan het publiek zijn meerwaarde zien. Nadat hij de bal ontving van Caufriez kon Ampomah zich goed vrijkappen. Zijn puntertje was helaas te weinig om Bostyn te verschalken. Enkele minuten later waren onze leeuwen opnieuw gevaarlijk met een knap ingestudeerde vrije trap. Boljevic tot bij Vukotic maar zijn kopbal kon Caufriez net niet bereiken.

Beide ploegen gingen op zoek naar een doelpunt. Het was W-B dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Milosevic vergat echter de bal aan de juiste kant van de paal binnen te tikken.

De score bleef dus 0-0. W-B haalt zo zijn eerste punt tijdens deze Play Offs. Dinsdag kunnen de leeuwen op zoek gaan naar een eerste driepunter tegen KV Kortrijk. Kortrijk smeerde Moeskroen vandaag de eerste nederlaag van 2019 toe.

 

Toeschouwers: 4603
Scheidsrechter: Wesley Alen

Opstelling Zult-Waregem: Bostyn, Baudry, Heylen, Harbaoui, De Pauw, Walsch, Soisalo (46’ Bongonda), Bjordal, Seck, Bürki (73’ De Fauw), Peeters (84’ Sylla)

Opstelling W-B: Roef, Moren, Lulic (62’ Ampomah), Boljevic (70’ Dierckx), Bizimana, Verstraete, Caufriez, Vukotic, Andrijasevic, Schryvers, Milosevic (83’ Badibanga)