Go back

Excel Mouscron – Waasland-Beveren (17/05): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren sluit morgen het seizoen 2018-2019 af op Le Canonnier. Onze Leeuwen nemen het om 20.30 uur op tegen Excel Mouscron. De man in het zwart is Lawrence Visser.

Excel Mouscron

Moeskroen won in de midweekspeeldag met overtuigende 0-3 cijfers van Cercle Brugge. Mbaye Leye werd matchwinnaar met twee doelpunten. Moeskroen telt nu twee punten minder dan geel-blauw. Het verzamelde acht punten in deze play-offcampagne. Trainer Bernd Storck neemt normaliter na het seizoen afscheid van de Henegouwers. Hij zette met Les Hurlus een prachtig parcours neer na nieuwjaar in de reguliere competitie.

Waasland-Beveren

De laatste wedstrijd van een heel turbulent seizoen morgen. Afgelopen dinsdag kende W-B een complete off-tweede helft. Zulte Waregem was heel efficiënt en scoorde vijf maal, W-B kon niet scoren. Toch was geel-blauw voor de pauze heel sterk. In de voorlinie verzuimden ze echter de opgestapelde kansen af te werken. W-B bekleedt de derde plaats in het klassement met tien punten. Mits een overwinning kan geel-blauw zich verzekeren van die stek. Zulte Waregem verzamelde echter evenveel punten.

Selectienieuws

Aleksandar Boljevic, Louis Verstraete en Tuur Dierckx hebben nog te veel last van hun blessures om deel uit te maken van de kern. Er worden geen risico’s genomen. Maximiliano Caufriez vervoegt het lijstje van de geblesseerden. Jeugdproduct Anas Aalillou (16) krijgt z’n kans bij het eerste elftal!