Go back

KV Kortrijk – Waasland-Beveren (04/05/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Geel-blauw trekt morgenavond naar het Guldensporenstadion in Kortrijk. Waasland-Beveren ontmoet daar de leider in Play-Off II B: KV Kortrijk. Ref Lothar Dhondt is de scheidsrechter van dienst.

KV Kortrijk

KV Kortrijk zit in een goede flow, dat is duidelijk. De Kerels verzamelden vijftien punten in zes wedstrijden. KVK verloor enkel tegen Union SG, dat lang het klassement in deze groep van de nacompetitie aanvoerde. Mede dankzij de overwinning van W-B tegen de Brusselaars is die koppositie nu voor de jongens van trainer Yves Vanderhaeghe. Afgelopen weekend gingen de rood-witten uit West-Vlaanderen met 2-3 winnen in Moeskroen. Spits-in-vorm Avenatti scoorde wederom de winnende treffer.

Waasland-Beveren

Na een moeilijke start, geraakt Waasland-Beveren ook op toerental. Na twee sterke overwinningen op rij, tegen Moeskroen en Union, klimt Waasland-Beveren naar de derde stek in de rangschikking. Samen met Cercle Brugge en Zulte Waregem telt geel-blauw zeven punten. Afgelopen weekend sloot W-B een turbulente week af met een knappe overwinning tegen Union SG. De ploeg-in-vorm verloor zo voor het eerst in deze play-offs. Francesco Forte had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de driepunter.

Selectienieuws

Trainer Adnan Custovic kan komend weekend geen beroep doen op Aleksandar Vukotic. De Serviër kreeg tegen Union zijn derde geel karton van de nacompetitie en is bijgevolg geschorst. Valtteri Moren moest tegen Union geblesseerd naar de kant, maar raakt toch fit voor de confrontatie met KV Kortrijk. Louis Verstraete viel geblesseerd uit op training (enkel) en moet zaterdag verstek geven.