Go back

Sint-Martinus te gast op PlayStation schools Cup

Tekst & Foto's: Valy Van de Merlen

Zaterdag 25 mei 2019 mocht Vrije Lagere School Sint-Martinus uit Beveren Waasland-Beveren vertegenwoordigen op de Playstation Schools Cup op het veld van KSV Roeselare. Als fair playwinnaar tijdens onze W-B Cup kregen zij deze kans aangeboden om deel te nemen aan het overkoepelende toernooi van de Pro League.

In de bus op weg naar Roeselare werd het al snel duidelijk dat iedereen er veel zin in had. Een dagje de mooiste club uit het Waasland mogen vertegenwoordigen in onze prachtige geel-blauwe shirts op een tornooi van de Pro League. Welk kind wil dit nu niet meemaken?

Als club dragen we fair play hoog in het vaandel. Daarom mocht dit jaar niet de sportieve winnaar van de W-B Cup, maar wel de fair playwinnaar onze club vertegenwoordigen in Roeselare. Hoe de jongens en meisjes van Sint-Martinus het er sportief vanaf brachten kan je onderaan terugvinden. “Winnen is leuk, maar het belangrijkste vandaag was vooral een onvergetelijke dag bezorgen aan de talrijke, jonge voetballertjes en dit in een uniek kader”, aldus Community Manager Valy Van de Merlen.

Zoals reeds aangehaald is fair play de rode draad tijdens dit tornooi. Om dit te benadrukken reikt de Pro League naast een sportieve beker ook drie andere trofeeën uit. De Fair Play Cup werd gewonnen door de jongens en meisjes Union Saint-Gillioise. Met een maximumscore van 60 op 60 waren zij de meer dan verdiende winnaar. De prijs voor de beste supporters ging naar de schoolploeg van KV Oostende. Zelfs tussen de wedstrijden door waren bleven zij enthousiast supporteren voor de andere ploegen. De trofee voor de beste sociale actie ging naar OH Leuven. De leerlingen uit Leuven hebben een project uitgewerkt rond klimaat. Standard de Liège ging dit jaar aan de haal met de sportieve prijs. 

Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League: “Met de Schools Cup willen we kinderen de kans bieden om een zorgeloze en fijne dag te beleven in een unieke voetbalsetting. Het sportieve aspect is leuk, maar eigenlijk eerder bijzaak. Waar het tornooi om draait is kinderen met een verschillende achtergrond samen te brengen en spontaan met elkaar te laten omgaan. Voetbal is hierbij vooral het middel.”

Een fotoverslag op Facebook kan u via deze of onderstaande link terugvinden.