Go back

Slotdag Geschillencommissie

Gisteren vond de slotdag plaats van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Betaald Voetbal omtrent ‘Propere Handen’. In de namiddag kwam de advocaat van Waasland-Beveren en ook de raadsheren van de vernoemde bestuurders aan het woord.

Advocaat Kristof De Saedeleer kwam nogmaals op de proppen met de bewijzen dat Waasland-Beveren niét heeft deelgenomen aan competitievervalsing. Hij weerlegde de zeven ‘stukken’ die tegen de club worden gebruikt. Bovendien benadrukte hij ook dat het procedureel zelfs geen mogelijkheid is om de degradatie t.o.v. de club te eisen. Hij reageerde ook op de aantijgingen van meester Van Steenbrugge, de advocaat van Club Brugge, die momenteel de belangen van Sporting Lokeren verdedigt en in ‘Operatie Propere Handen’ ook reeds ex-trainer Sven Vermant en Ivan Leko verdedigde. Hij noemde de club ‘collaborateurs’. Ook meester De Saedeleer vond dat zware uitspraken zonder met concrete bewijzen te komen. Er bestaan geen bewijzen, er is ook niets gebeurd. Aangezien er weinig inkt vloeit over de wedstrijd zelf, stelt zelfs blijkbaar niemand in vraag of er iets is gefixt. Je zou bijna vergeten dat het gaat om de wedstrijd zelf. De enige partij die naar de wedstrijd refereert is de verdediging van de club. Waarom? Omdat het verloop van die wedstrijd bewijst dat er niets is vervalst!

De advocaten van de vernoemde bestuursleden weerlegden ook ieder argument tegen hun cliënt. Ten slotte nam voorzitter Dirk Huyck het woord; ook hij benadrukte dat Waasland-Beveren op geen enkel moment heeft deelgenomen aan matchfixing. Waasland-Beveren heeft altijd correct gehandeld!

Aangezien het slotbetoog van de voorzitter niet in alle kranten (correct) wordt weergegeven, geven we het jullie graag nog eens integraal mee. Klik hier: Betoog Dirk Huyck – di 28 mei.

Een uitspraak mogen we één van de komende dagen verwachten.