Go back

Special Olympics in en rond de freethiel

Tekst: Jonas Borghys - Foto's: Gemeente Beveren

Van 29 mei tot en met 1 juni zal Beveren en Sint-Niklaas het toneel zijn van de Special Olympics. De Special Olympics zijn de nationale kampioenschappen voor iedereen met een beperking van 8 jaar en ouder die lid zijn van een sportclub, een sportvereniging of een instelling en die regelmatig sport beoefenen. In totaal zullen er rond de 3400 atleten deelnemen in 25 verschillende sporten.

KOM SUPPORTEREN VOOR GFC WAASLAND-BEVEREN

3 dagen lang geven de sporters het beste van zichzelf. De voorbije maanden hebben ze getraind dat de stukken er van af vliegen. Ze hebben zich klaargestoomd om alles te geven tijdens dit grootste sportevent. Zij vragen uw steun: kom voor hen supporteren in Beveren (of Sint-Niklaas).

Elke activiteit zal worden opgesplitst naargelang de leeftijd en het niveau van de deelnemer(s). Ook een aantal Beverse atleten zullen onze eer verdedigen. Ook onze G-ploeg GFC Waasland-Beveren zal aantreden bij het voetbalgedeelte. Dus kom zeker ons team aanmoedigen. Hun eerste wedstrijden werken zijn af op 30 mei op één van onze kunstgravelden. Om 11.00 uur La Pillerie, om 12.00 uur Oranje en om 15.00 uur hoge kouter. Inkom is volledig gratis!

WE MAKEN ER EEN FEESTJE VAN!

De sporters van Special Olympics zijn niet alleen echte sportfanaten, ze houden ook wel van een feestje. Daarom zijn de Nationale Spelen meer dan sportwedstrijden alleen. In de Kiwanis Village, het evenementendorp in Sportzone Beveren, hebben we voor de deelnemers, maar ook voor u, een heel programma voorzien met animatie, workshops en knaloptredens.

TORCH RUN | WOENSDAG 29|05 | 14 UUR CORTEWALLE BEVEREN

Dankzij de erkenning van Special Olympics door het Internationaal Olympisch Comité, heeft Special Olympics Belgium het privilege om bij de opening van de Nationale Spelen een fakkelloop te organiseren die Torch Run wordt genoemd. Marathonlopers van de Federale Politie en atleten van Special Olympics leggen een estafetteloop van ongeveer 30 km met de Olympische vlam af. Het aspect van integratie tussen de Special Olympics atleten en de marathonlopers van de Federale Politie is heel belangrijk.

Tijdens de Torch Run zullen 200 lopers de ‘Vlam van de Hoop’ van Beveren naar de openingsceremonie in Sint-Niklaas brengen. DJ One-T zweept de boel op met uiterst dansbare plaatjes. Om 14.00 uur gaf burgemeester Marc Van de Vijver het startschot.

OPENINGSCEREMONIE | WOENSDAG 29|05 | 19.30 UUR GROTE MARKT SINT-NIKLAAS

3 400 atleten zullen voorafgegaan door hun clubvlag, defileren op de Grote Markt. Alle deelnemers leggen de Olympische eed af. De vlaggen worden gehesen. Het officiële gedeelte eindigt met de intocht van de ‘Vlam van de Hoop’. Special Olympics atleten legden overdag met deze vlam een parcours van 15 km af. De vlam zal de atleten gedurende de vier dagen van de Nationale Spelen aanvuren. Muziek en dans zullen het protocollaire gedeelte de nodige ‘schwung’ geven. De openingsceremonie wordt afgesloten met een groot spektakel. Iedereen is welkom en de toegang is gratis! Goed om weten: de Grote Markt en ook de parking er onder worden afgesloten vanaf 15 uur.

WAAR GAAN DE SPELEN DOOR
Atletiekpistesportpark Beveren (Klapperstraat, 103 Beveren)
Voetbalzone Freethiel (Stadionplein/Lindenlaan, Beveren)
Lago Beveren De Meerminnen (P. Steenssensstraat 108a, Beveren)
Sporthal ’T Wit Zand (A. Rodenbachlaan 23, Melsele)
Tc Beckhand (Gasdam 4, Beveren)
Kiwanis Village (Klapperstraat 103, Beveren)

 

MEER INFO
Voor meer info kan je via deze websites surfen en ook enkele extra documenten vinden.
https://www.beveren.be/inwoners/vrije-tijd/sport/special-olympics-beveren
https://www.special-olympics.be/nl/nationale-spelen-2019/