Go back

SCHOLEN SCOREN SAMEN MET W-B

Tekst & Foto's: Valy Van de Merlen & Jonas Borghys

Donderdag 2 mei 2019 bracht onze club een bezoekje aan twee scholen uit Beveren; De Zonnepit uit Vrasene en GBS De Droomwolk uit Kieldrecht. Dit alles stond in het kader van de fairplayactie voorafgaand aan de W-B Cup, het grootste scholentornooi uit het Waasland.

Hiervoor riepen onze spelers alle leerlingen uit Beveren op een creatieve inzending te maken rond fair play. Het filmpje kan u hieronder bekijken. Volgens de jury zaten de inzendingen van GBS De Droomwolk, De Zonnepit, Wonderwijs, Centrumschool & GBS Kallo het mooist in mekaar en werden verkozen tot winnaars van deze fairplayactie.

Spelers roepen op tot fair play

Op bezoek bij De Droomwolk & De Zonnepit
Voor GBS de Droomwolk uit Kieldrecht stond gisteren een superleuke activiteit op het programma. De leerlingen mochten na hun middagpauze Aleksandar Boljevic en Daam Foulon verwelkomen op hun school. Na een meet-and-greet werd er ook een klein tornooi gespeeld. Tijdens deze partijtjes lieten Boljevic en Foulon ook het beste van zichzelf zien.

Ook de Zonnepit uit Vrasene kreeg gisteren bezoek van twee W-B spelers; Aleksandar Vukotic en Maximiliano Caufriez. Vukotic en Caufriez organiseerden zelf een tornooitje tussen de vijfde- en zesdejaars. Zij kropen echter in de rol van scheidsrechter om alles in goede banen te leiden. Na het tornooitje werd ieder klasje bezocht en kregen de leerlingen de kans om een handtekening te vragen van hun grote helden.

Overzicht schoolbezoeken
Donderdag 2 mei bij De Zonnepit te Vrasene
Donderdag 2 mei bij GBS De Droomwolk te Kieldrecht
Dinsdag 7 mei bij GBS Kallo
Dinsdag 7 mei bij Centrumschool te Beveren
Donderdag 9 mei bij Wonderwijs te Haasdonk

Donderdag 9 mei krijgen we op de Freethiel zelf het bezoek van OLV Gaverland. Zij krijgen als sportieve winnaar van de W-B Cup een unieke prijs voorgeschoteld. Zij kruipen voor één dag in de huid van een profvoetballer.

O.L.V.Gaverland, “prof voor één dag”:
10.15 uur Aankomst Freethiel
10.20 uur Kleedkamer ‘bezoekers JPL’: omkleden in échte wedstrijdshirts
10.30 uur Start training door Dirk Geeraerd op kunstgrasveld
11.30 uur Einde training
11.40 uur Kleedkamer ‘bezoekers JPL’’: omkleden, mogelijkheid tot douchen
12.00 uur Gezonde lunch met A-kernspelers
13.00 uur Rondleiding in het Freethielstadion
13.30 uur Terug met de fiets naar school

Last, but not least!
Zaterdag 25 mei trekken we met de leerlingen van Sint-Martinus uit Beveren en onze G-ploeg U14 richting Schiervelde, de thuishaven van KSV Roeselare. Zij mogen deelnemen aan de Playstation Pro League Schools Cup! Een uniek tornooi waar alle profclubs aan deelnemen.

Fotoreportage
Het beeldmateriaal van onze schoolbezoeken kan je hieronder terugvinden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag brachten we een bezoekje aan twee scholen die de fair play prijs wonnen tijdens onze W-B Cup. #dezonnepit #gbsdedroomwolk

Een bericht gedeeld door W-B Community (@wb_community) op