Go back

W-B pakt geen derde overwinning op rij

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren kon geen drie punten meegraaien uit Kortrijk. Het werd zonet 2-1 in het Guldensporenstadion. De tweede helft was voor Waasland-Beveren, maar doelman Bruzesse keepte sterk.

KV Kortrijk kwam het scherpst aan de aftrap van deze partij. De eerste opschudding was echter aan geel-blauwe kant. Karlo Lulic legde een hoekschop richting de rand van de zestien. Djihad Bizimana liep gepast in, maar kraakte zijn schot. Meteen aan de overkant moest Alexis Gamboa zich wakker tonen om een schot van Avenatti af te blokken. Direct nadien kon Franko Andrijasevic aanleggen, maar ook zijn schot was te slap om doelman Bruzesse te verontrusten. Opnieuw naar de overkant dan. Avenatti toonde zich opnieuw als goalgetter en kopte het openingsdoelpunt hard voorbij Debaty: 1-0. Dat het spel goed over en weer ging was duidelijk. Een handvol minuten later lukte Waasland-Beveren de gelijkmaker. Ampomah trapte goed, maar de paal stond in de weg. De bal botste echter via D’Haene toch in doel: 1-1. Het geluk van geel-blauw duurde niet lang, want nog voor het halfuur was het opnieuw op achtervolgen aangewezen. Opnieuw Avenatti buffelde de bal met de kop tegen de touwen: 2-1. Met die stand gingen beide ploegen ook de kleedkamers in.

Na de pauze was er wel een heel lange studieronde. Het was wachten tot minuut 78 vooraleer we de eerste dreiging konden noteren. Ampomah krulde de bal goed naar de verste hoek, maar doelman Bruzesse redde knap. Meteen daarna kon Lulic de gelijkmaker binnen koppen, maar opnieuw Bruzesse stak er een stokje voor. Heel knappe redding van de thuisdoelman. Invaller Francesco Forte kreeg nog een mooie kans op de gelijkmaker, maar ook hij kon de netten niet doen trillen. W-B toonde zich sterker na de rust, maar doelpunten scoren lukte niet.

Opstelling W-B: Debaty, Schryvers, Caufriez, Gamboa, Foulon, Bizimana, Lulic, Andrijasevic, Ampomah, Milosevic, Boljevic