Go back

W-B sluit af in schoonheid!

tekst: Martijn De Jonge - foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft een turbulent seizoen in schoonheid afgesloten. Het won zonet met 2-4 van Excel Mouscron. De doelpunten werden gescoord door Beni Badibanga, Francesco Forte, Denzel Jubitana en Nana Opoku Ampomah.

Waasland-Beveren kwam het meest dreigend voor de dag. Het waren Daam Foulon en Francesco Forte die het eerst de neus aan het venster staken. Doelman Vasic bracht tweemaal redding. Vlak voor het halfuur kwam er de eerste keer dreiging van de thuisploeg. Doelman Anthony Swolfs redde echter puik met de voet. Een handvol minuten later redde hij een schot van Manuel Benson. In minuut 34 was het echter wel raak. Awoniyi verlengde de bal tegen de netten. Badibanga zette meteen orde op zaken en trapte de gelijkmaker, via een Henegouws been tegen de netten: 1-1, meteen ook de ruststand.

Na de rust had geel-blauw meteen een scherpe Swolfs nodig. De doelman redde goed op een poging van Benson. W-B dreigde via Keita, maar zijn mooie gedachtes konden niet worden omgezet in een doelpunt. Het ging goed over en weer, want de volgende dreiging kwam opnieuw via de thuisploeg. Awoniyi zag zijn schot voorlangs gaan. Opnieuw naar de overkant! Badibanga met opnieuw, een stilaan typische, actie. Doelman Vasic had de nodige moeite met zijn schot, maar hield de bal uit z’n doel. In minuut 67 was het raak! Invaller Denzel Jubitana nam de bal goed aan en drukte goed af voorbij doelman Vasic: 1-2! Amper drie minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Swolfs was compleet kansloos op een kanonskogel van Awoniyi: 2-2. Het mocht in de tweede helft geen verrassing wezen dat W-B opnieuw kwam dreigen… Een goede actie van Ampomah kwam bij Badibanga terecht. Die zag Forte vrijstaan en gaf hem zijn doelpunt op een presenteerblaadje: 2-3! Moeskroen dreigde nog via een vrije trap die voorlangs werd gekopt, W-B nog via een schot van Ampomah. Diezelfde Ampomah zette uiteindelijk de eindstand op het bord: 2-4.

Opstelling Moeskroen: Vasic, Antonov, Boya, Dussenne, Godeau, Benson, Van Durmen, Bakic, Dione, Leye, Awoniyi

Opstelling Beveren: Swolfs, Schryvers, Vukotic, Gambia, Foulon, Keita, Bizimana, Lulic (61’ Jubitana), Forte (88’ Sula), Milosevic (61’ Ampomah), Badibanga