Go back

W-B wint na sterke tweede helft!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft voor derde maal op rij thuis gewonnen. Het werd zonet 2-1 tegen Cercle Brugge. Floriano Vanzo en Beni Badibanga wisten te scoren voor geel-blauw.

Veel goede wil en balbezit bij geel-blauw, maar te weinig kwaliteit. De passes waren te slordig en te onzorgvuldig. Schoten van Nana Opoku Ampomah en Aleksandar Boljevic werden telkens gekeerd. Aan de overkant was het bij de eerste mogelijkheid wel raak, we speelden toen reeds 37 minuten. Xavier Mercier schilderde een vrije trap voorbij doelman Swolfs: 0-1. De reactie van W-B was er meteen, maar er ontbrak weer wat geluk voor Francesco Forte om de assist van Boljevic te verzilveren. Rusten met ééntje in het krijt…

Bijna traditiegetrouw een betere tweede deel van de partij van Waasland-Beveren. Een goede combinatie tussen Karlo Lulic en Floriano Vanzo leverde het eerste gevaar op. Doelman Van Damme bracht echter redding. Waasland-Beveren had veel balbezit, maar net voor de zestien liep het telkens mis. Dan maar proberen van buiten de zestien, dacht Vanzo. De Italobelg zag zijn vrije trap voorbij alles en iedereen tegen de touwen belanden. 1-1 met nog een dik kwartier op de klok. Anthony Swolfs moest meteen ingrijpen toen Gianni Bruno voor hem verscheen, maar hij deed dat goed. Tien minuten voor tijd viel Beni Badibanga in. Hij eiste meteen veel de bal op en deed er ook goeie dingen mee. In minuut 85 ging hij twee verdedigers voorbij en krulde hij de bal in de verste hoek: 2-1 door een wondermooi doelpunt! W-B tikte de wedstrijd goed uit en wint verdiend na een sterke tweede helft!

Opstelling Waasland-Beveren: Swolfs, Moren, Lulic, Boljevic, Forte, Vanzo, Keita, Ampomah, Caufriez, Vukotic, Foulon

Opstelling Cercle Brugge: Van Damme, Palun, Bruno, Mercier, Tormin, De Belder, Etienne, Lambot, Marega, Ueda, Delacourt