Go back

Waasland-Beveren – Cercle Brugge (11/05/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt morgenavond Cercle Brugge voor de tweede maal dit seizoen op de Freethiel! De wedstrijd wordt gestart om 20.00 uur. Scheidsrechter Bert Put is de man met de fluit.

Cercle Brugge

Verrassend nieuws rond Cercle Brugge op 2 mei. De vereniging stopte de samenwerking met trainer Laurent Guyot. Groen-zwart doet het seizoen uit met coach-ad-interim José Jeunechamps. Het verlangde schokeffect kwam er niet want Cercle Brugge ging in eigen huis met 2-3 onderuit tegen vice-leider Union SG. Jérémy Taravel scoorde beide doelpunten voor de West-Vlamingen.

Waasland-Beveren

W-B trok afgelopen weekend naar KV Kortrijk, de leider in groep B met 18 op 21. Geel-blauw verloor met 2-1, maar kon aanspraak maken op meer. De eerste helft was zwak, de tweede was beter. Doelman Bruzesse redde een schot van Ampomah en een kopbal van Lulic heel knap. Waasland-Beveren staat momenteel, samen met Cercle en Zulte Waregem, derde met zeven punten.

Selectienieuws

Louis Verstraete (enkel) is out voor de rest van het seizoen. Tuur Dierckx’ revalidatie verloopt voorspoedig.