Go back

Waasland-Beveren – Zulte Waregem (14/05/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Morgenavond werkt Waasland-Beveren de laatste thuiswedstrijd van het seizoen af. Geel-blauw ontvangt om 20.30 uur Zulte Waregem. Scheidsrechter Jan Boterberg neemt de leiding over de wedstrijd op zich.

Zulte Waregem

De mannen van Francky Dury snakken naar het einde van het seizoen. De voorbije twee weken slikte Zulte Waregem heel wat doelpunten. Vorige week verloor het met 3-0 van Moeskroen, afgelopen weekend ging het met 5-0 de boot in tegen KV Kortrijk. Topschutter Hamdi Harbaoui moest al snel naar de kleedkamer na een rode kaart. Zulte Waregem staat vijfde in de stand met drie punten minder dan Waasland-Beveren.

Waasland-Beveren

Geel-blauw won afgelopen weekend met 2-1 van Cercle Brugge. W-B boekte zo een derde thuiszege op rij in deze nacompetitie. Waasland-Beveren staat momenteel derde in het klassement van Play-Off II B en verzamelde tien punten. Union SG, vice-leider in de groep, telt zeven punten meer. Die derde plaats is dus nog het hoogst haalbare voor onze Leeuwen. Geel-blauw voelt de hete adem van Cercle Brugge en Zulte Waregem die beiden drie punten minder hebben.

Selectienieuws

In vergelijking met de partij van afgelopen zaterdag, kan Adnan Custovic niet rekenen op Aleksandar Boljevic. De Montenegrijnse aanvaller moest de training staken na een contact op de enkel. Verder onderzoek wijst uit hoe erg zijn blessure is.