Go back

Boljevic verlaat Freethiel voor Sclessin

Tekst: Valy Van de Merlen | Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Aleksandar Boljevic verlaat de Freethiel en gaat bij Standard de Liège voetballen. Sinds augustus 2016 was de Montenegrijn speler van Waasland-Beveren. Hij kwam toen over van PSV Eindhoven. Aleksandar tekende vandaag in de Vurige Stede een contract voor vier seizoenen.

De 23-jarige aanvaller deed in drie seizoenen voor geel-blauw zeven keer de netten trillen en mocht negentien assists achter z’n naam schrijven. Door zijn snelheid, tomeloze inzet en voorwaartse drang groeide Aleksandar op de Freethiel tot één van de publiekslievelingen. Vooral zijn fabuleus doelpunt tegen Royal Antwerp FC zullen velen zich nog levendig kunnen herinneren.

Zijn ontwikkeling op de Freethiel werd in het thuisfront ook nadrukkelijk opgevolgd. In maart 2018 mocht hij bij de nationale ploeg van Montenegro debuteren. Ondertussen verzamelde hij al tien A-caps voor de nationale ploeg van Montenegro.

Met 103 wedstrijden op de teller behoort Boljevic ook tot een select groepje dat meer dan honderd wedstrijden speelde voor Waasland-Beveren. De club wenst Aleksandar te bedanken voor zijn inzet en de mooie momenten die hij ons heeft bezorgd. Veel succes in Luik, Bollie!