Go back

G-PLOEG W-B valt in de prijzen bij Special Olympics

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto's: Valy Van de Merlen, Kevin Reyns & Annelore Smet

Afgelopen weekend sloot GFC Waasland-Beveren de Special Olympics Belgium af met groot succes! De G-ploeg van Waasland-Beveren nam beslag op de derde plaats en dit in de zwaarste poule. Daarenboven ontvingen ze van de organisatie ook nog de beker voor Fair Play!

Van donderdag tot en met zaterdag waren de oefenvelden van de Freethiel hét decor van de Special Olympics betreffende het voetbalgebeuren. Maar liefst 30 G-voetbalploegen uit heel België, waaronder GFC Waasland-Beveren, namen deel aan dit uniek evenement. GFC W-B is de G-voetbalploeg, aangesloten bij Waasland-Beveren, voor volwassenen met een mentale beperking en autisme.

DRIE DAGEN SPEL, PLEZIER EN SUCCES VOOR GFC

DAG 1:
GFC W-B begon donderdag met hun eerste wedstrijden tijdens dit tornooi. Drie wedstrijden die hun niveau zullen bepalen later tijdens dit tornooi. GFC Waasland-Beveren won deze drie wedstrijden met glans.

Uitslagen:
GFC W-B – La Pillerie 1-0
GFC W-B – Oranje 6-0
GFC W-B – Hoge Kouter 1-0

DAG 2:
Aangezien GFC donderdag al hun wedstrijden winnend kon afsluiten, werden ze vrijdag ingedeeld in één van de twee sterkste poules. De eindklassering in deze poules zal bepalen wie zaterdag mag strijden voor een gouden medaille. Het niveau lag vandaag dus een tikkeltje hoger en dat merkten we meteen ook op. Het Waalse team Embarquement Intemediat, bleek voetballend uiteindelijk te sterk voor GFC waardoor het aankeek tegen zijn eerste nederlaag. Aangezien de tweede wedstrijd wél winnend werd afgesloten bleef de hoop op een medaille nog steeds levend.

Uitslagen:
GFC W-B – Embarquement Intemediat 0-2
GFC W-B – La Pillerie 4-2

DAG 3:
De laatste dag van het evenement en tegenstander van dienst: G-Maaseik. Bij winst tegen Maaseik maakte onze G-ploeg zelfs nog kans op een finale en dus ook op een gouden medaille. Maar al snel bleek Maaseik te sterk te zijn voor GFC. Geen goud of zilver dus, maar dus nog wel een kans op een bronzen medaille! Deze kans greep GFC met beide handen! GFC Waasland-Beveren won het brons na 3-1 winst in de kleine finale.

Uitslagen:
GFC W-B – Maaseik 0-3
GFC W-B – La Pillerie 3-1

NIET ALLEEN BRONS

Bij de eerste deelname aan de Special Olympics pakt GFC dus meteen de derde plaats. De vreugde en blijdschap op hun gezichten sprak dan ook boekdelen, maar dit is nog niet alles. GFC Waasland-Beveren werd door de scheidsrechters en organisatie ook verkozen als meest faire team tijdens dit voetbaltornooi. Als club dragen we fair play hoog in het vaandel en vinden we het fantastisch dat ze ook deze beker in ontvangst mochten nemen. Een welgemeende, dikke proficiat GFC!

DE ARCHITECT VAN GFC

Tussen de spelers merken we vier fiere trainers op: Steven Willockx, Koen Van Kemseke, Brad Mertens en Daphne Huyghe. Het hele jaar door besteden ze hun vrije tijd aan het geven van trainingen en het assisteren van de jongens bij wedstrijden. De bronzen medaille bevestigt dat hun niveau in stijgende lijn ligt.

Één van deze trainers die steeds klaarstaat voor deze jongens en meisjes is coach Steven Willockx. Steven werkte de voorbije zeven jaar op het secretariaat van Waasland-Beveren, maar koos afgelopen winter voor een nieuwe uitdaging. In zijn vrije tijd is hij naast een groot voetballiefhebber, ook coach van onze G-ploeg.

“Het was de eerste keer dat we mochten deelnemen aan de Special Olympics. Dit deden we vooral om ervaring op te doen. Maar door een fantastische teamgeest en teamspirit gaan we zelfs met het brons én de fairplaybeker naar huis; een moment om nooit meer te vergeten” aldus Steven Willockx, trainer GFC Waasland-Beveren.

FOTOSPECIAL
Klik hier of op onderstaande foto voor een uitgebreide fotoreportage.

Special Olympics Belgium 2019

REPORTAGE TV OOST
Ook TV Oost had aandacht voor onze G-ploeg. Klik op onderstaande foto om de reportage te bekijken.


AANSLUITEN bij GFC W-B?
Ben je op zoek of ken je iemand die op zoek is naar een G-ploeg. Dan is GFC Waasland-Beveren de ploeg voor jou! De trainingen gaan van september tot mei wekelijks door op zaterdagvoormiddag van 10:00 tot 12:00 in het Puyenbekestadion in de Watermolenstraat 104 in Sint-Niklaas.

Het lidgeld bedraagt €88 voor een jaar, verzekering en wedstrijdkledij (uitgezonderd voetbalschoenen) inbegrepen. De ploeg speelt mee in competitieverband in Oost-Vlaanderen, gaat naar verschillende tornooien en organiseert zelf een thuistornooi. De ploeg telt ongeveer dertig spelers.  Voor volgend seizoen kunnen er nog een paar spelers bij. Geïnteresseerden mogen contact opnemen met Leo Van Belleghem, 0478/43 59 22 of leo.vanbelleghem@gmail.com.