Go back

Jonas Ivens verlaat de Freethiel

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Jonas Ivens verlaat Waasland-Beveren. Hij wordt assistent-trainer bij Club Brugge. Jonas was sinds 1 juni 2016 bij Waasland-Beveren actief in onze sportieve cel. 

Jonas zette zijn eerste voetbalpasjes op zesjarige leeftijd bij SK Beveren. Hij doorliep op de Freethiel alle nationale jeugdreeksen. Jonas blonk naast talent ook uit in gedrevenheid, toewijding en leiderschap. Tijdens het seizoen 2003-2004 maakte Jonas Ivens zijn debuut in het eerste team van SK Beveren. Jammer genoeg werd zijn definitieve doorbraak gefnuikt door de, weliswaar getalenteerde, Ivoriaanse connectie. Hij zakte een reeksje en kwam terecht bij KMSK Deinze. Twee jaar later werd hij aangetrokken door het ‘vernieuwde’ YR KV Mechelen. Als kapitein maakte hij de promotie mee naar eerste klasse. Na vier succesvolle seizoenen bij Malinwa werd het tijd voor een avontuur in Nederland bij FC Groningen. Hij werd er meteen basisspeler, maar na twee seizoen werd de concurrentie te groot. Hij verloor zijn basisplaats aan onder andere Virgil Van Dijk, ondertussen één van de sterkhouders van Champions Leaguewinnaar Liverpool FC. Waasland-Beveren bood een oplossing en Jonas kwam een half jaartje mee de redding bewerkstelligen op de Freethiel. Na omzwervingen bij RKC Waalwijk, het Griekse Niki Volos en Cercle Brugge kwam Jonas opnieuw terecht op de Freethiel. Dit keer als conditietrainer van het eerste elftal. De cirkel was rond.

Jonas groeide in zijn opdracht op de Freethiel. Hij verruilde zijn rol van physical coach voor die van beloftentrainer. Vorig seizoen combineerde hij die job met die van assistent van Yannick Ferrera, later van Adnan Custovic.

Bij de West-Vlamingen vindt hij onder andere hoofdtrainer Philippe Clement en assistent Johan Van Rumst terug. Opvallend: hetzelfde trainerstrio begon tijdens het seizoen 2017-2018 nog bij Waasland-Beveren aan de competitie!

Het vertrek van Jonas Ivens is een groot verlies voor de club, dat staat buiten kijf. Toch willen we Jonas keihard bedanken voor zijn tomeloze inzet en toewijding voor geel-blauw. We hopen dan ook dat hij slaagt in zijn volgende opdracht!