Go back

Stagenieuws (29/06): W-B botst op sterk Maccabi Haifa

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren oefende zonet tegen de Israëlische vicekampioen Maccabi Haifa. Het team van ex-WB’er Rami Gershon trok aan het langste eind en won met 0-3. Waasland-Beveren begon het sterkst aan de partij en domineerde het openingskwartier. Toch waren het de bezoekers die, op het kwartier, op voorsprong kwamen. W-B liet de kopjes te veel hangen en moest Maccabi laten komen.

Beni Badibanga en Paul Keita moesten rond het halfuur de wedstrijd staken na een te zware ingreep van de Israëlieten. Hun vervangers waren Eric Asomani en Djihad Bizimana. W-B dreigde nog voor de rust via Stefan Milosevic en Francesco Forte, maar de netten laten trillen lukte niet.

Na de rust wisselde Adnan Custovic verscheidene keren en dat kwam de kwaliteit van het spel niet ten goede. Ook Maccabi Haifa, dat binnenkort de voorrondes van de Europa League speelt, roteerde waardoor de intensiteit van de wedstrijd wat ging liggen. Op het uur werd het 0-2 na een goede vrije trap, de 0-3 werd een kwartier voor tijd binnen geduwd.

Geen schande om van deze ploeg te verliezen, geen slechte voorbereidingsopener, maar het resultaat valt tegen. We bouwen verder!

Opstelling: Debaty, Vukotic, Moren (60′ Gamboa), Caufriez (70′ Liessens), Foulon (60′ Monnie), Badibanga (30′ Asomani), Keita (30′ Bizimana), Vanzo (45′ Jubitana), Lulic (60′ Heymans), Forte (65′ Dierckx), Milosevic