Go back

W-B wint oefenpot tegen Lommel SK

Tekst: Valy Van de Merlen

Waasland-Beveren heeft gisterenavond op het veld van Svelta Melsele met 3-1 gewonnen van Lommel SK. W-B kwam in een mindere eerste helft op achterstand na een doelpunt van Zaroury, maar Badibanga kon voor de rust nog gelijkmaken. Na de pauze zette W-B de situatie helemaal recht na doelpunten van Milosevic en Vukotic.

Lommel SK begon agressiever aan de wedstrijd. Het eerste gevaar was dan ook voor de Limburgers. Een hoekschop bereikte kapitein Glenn Neven, zijn deviatie vloog maar net boven het doel van Debaty. W-B kon voor het eerst dreigen via Daam Foulon. Zijn hard schot belandde in de armen van doelman Bertrams. Tien minuten later was het bijna raak toen Badibanga een vrije trap tegen de verste paal krulde. Lommel trok het laken naar zich toe en was nadien opnieuw gevaarlijk. Eerst via Jonathan Hendrickx. Zijn afgeweken schot vanop 20 meter belandde maar net naast. Bij de daarop volgende hoekschop werd het opnieuw warm voor het doel van Debaty. Gelukkig stond onze doelman pal op de volley van Cauwenberg.

Het was vooral zoeken voor W-B. Enkele minuten later gebeurde dan ook wat er zat aan te komen. Na geharrewar voor het doel van Debaty kwam de bal uiteindelijk bij Anass Zaroury, die de bal in het lege doel kopte; 0-1. Vijf minuten later werd het toch 1-1. Badibanga sneed goed naar binnen en trapte de bal aan de verste paal tegen de netten. Knap doelpunt! Meteen ook de ruststand.

W-B werd bij de rust duidelijk wakkergeschud door onze coach want het begon veel feller aan de tweede helft. Met afstandsschoten van Foulon en twee keer Keita liet W-B meteen zijn goede intenties zien. Na tien minuten in tweede helft even opschudding. Foulon haalde Abbou neer in de zestien. Scheidsrechter Boucaut twijfelde niet en legde de bal op de stip. De Limburgse kapitein Glenn Neven besloot echter te zwak waardoor Debaty redding kon brengen. Het bleef dus 1-1. Halfweg de tweede helft een knappe combinatie van W-B. Jubitana speelde Badibanga vrij in de zestien, die met buitenkantje rechts de bal panklaar legde voor Milosevic, 2-1.

Tien minuten later was de wedstrijd gespeeld. Tester Patrice Sousia schotelde de bal op het hoofd van Vukotic die de bal staalhard onder de lat binnenkopte, 3-1. Forte was er ook nog zeer dicht bij met een geniale ingeving. Vanop de middenlijn lobte hij de Lommelse goalie, maar z’n poging ging maar net over.. Het bleef dus 3-1.

Zaterdag speelt Waasland-Beveren zijn volgende oefenwedstrijd tegen OH Leuven. De wedstrijd wordt achter gesloten deuren om 11.00 uur afgewerkt aan De Dreef.

Toeschouwers: 550
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Opstelling W-B: Debaty, Moren, Vanzo (73′ Bizimana), Badibanga (68′ Sousia), Jubitana (73′ Heymans), Caufriez (61′ Vukotic), Keita (73′ Lulic), Foulon (61′ Liessens), Schrijvers (73′ Monni), Dierckx (61′ Asomani), Milosevic (73′ Forte).
Geel: Paul Keita