Go back

In memoriam : Gilbert De Nockere

Tekst en afbeelding: Valy Van de Merlen

Met grote droefheid vernamen wij vanochtend het overlijden van Gilbert De Nockere. Gilbert was in Beveren en omstreken alom gekend als de ‘zingende kapper’. Hij overleed gisteren op 73-jarige leeftijd.

Gilbert schreef liedjes voor o.a. artiesten als Eddy Wally en Luc Appermont. Maar de grootste hit was ongetwijfeld Olé Olé. Dat nummer schreef hij in 1979 voor SK Beveren. Ook andere nummers als Jean-Marie, Kom eens een zondag naar Beveren kijkenBeveren boven en Beveren wint de beker hoor je af en toe nog galmen in het Freethielstadion en doen ons steevast terugdenken aan die mooie gouden jaren.

Als ode aan Gilbert zullen we zaterdag vlak voor aanvang van de oefenwedstrijd tegen Union SG de supporters oproepen één minuut lang een hartverwarmend applaus te geven om hem te eren. Ook tijdens de rust zullen we zijn wereldberoemde hits met grote trots en fierheid afspelen.

We wensen de familie van Gilbert, vrienden en kennissen heel veel sterkte in deze moeilijke periode!