Go back

Nana Opoku Ampomah naar Dusseldorf

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Nana Opoku Ampomah (23) verlaat Waasland-Beveren. De Ghanese winger verruilt de Freethiel voor het stadion van Fortuna Dusseldorf. Dusseldorf eindigde afgelopen seizoen tiende in de Duitse hoogste voetbalklasse.

Ampomah streek in juni 2016 neer in Beveren. De flankaanvaller kwam als beloftenspeler van KV Mechelen testen bij geel-blauw. Zijn tests werden als positief ervaren, maar bevestigen kon hij niet meteen. De eerste keer dat we vlagen van zijn talent zagen was in het Koning Boudewijnstadion. In de slotmatch van de play-offcampagne van het seizoen 2016-2017 zette toenmalig trainer Cedomir Janevski Ampomah in de basis en met twee doelpunten nam hij die plaats in dank aan.

Het seizoen erop ontplofte Ampomah op de Freethiel. Trainer Philippe Clement gaf de Ghanees vertrouwen en bracht hem naar zijn beste niveau. Hij werd gegeerd wild op de transfermarkt, maar het clubbestuur kon Ampomah overtuigen zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract. De afspraak was echter dat Waasland-Beveren op zijn beurt ook zou meewerken aan een transfer in de huidige transfermercato. Iedereen hield woord, waardoor het duidelijk was dat Ampomah de club deze zomer zou verlaten.

Ampomah wordt de duurste uitgaande transfer ooit van Waasland-Beveren, maar hij verlaat de club voor een correct bedrag. Ook dat was een deel van de afspraak met de speler toen hij zijn verlenging ondertekende. Waasland-Beveren gaat nu volop aan het werk om kwaliteitsinjecties te verwezenlijken, maar doet dat nog steeds in trouwheid met de visie van de club. Deze transfer is ook een bewijs dat we trouw moeten blijven aan onze visie!

Nana scoorde in totaal negentien keer voor W-B en liet elf keer scoren. Hij kwam in 89 wedstrijden in actie voor geel-blauw. We willen Nana bedanken voor de mooie momenten de afgelopen seizoenen. We wensen hem dan ook heel veel succes in zijn nieuwe uitdaging!