Go back

Waasland-Beveren opnieuw volledig vrijgesproken door BAS

tekst en foto: Martijn De Jonge

Het BAS heeft vandaag een volledige uitspraak gedaan in de zaak Propere Handen. In de uitspraak is er maar heel weinig terug te vinden over Waasland-Beveren. Het BAS bevestigde voor Waasland-Beveren volledig de uitspraak van de Geschillencommissie.

Eindelijk! Er is een einde gekomen aan de lang uitgerekte saga rond het gerechtelijk onderzoek Propere Handen. Er is genoeg gezegd en geschreven rond de zaak; eindelijk is de uitspraak er. Het BAS, de laatste aanleg op gebied van sporttuchtzaken, deed vandaag die uitspraak. Het bevestigde de uitspraak van de Geschillencommissie rond de club en haar bestuursleden.

Concreet wil dat dus zeggen dat Waasland-Beveren onschuldig is en volledig werd vrijgesproken rond competitievervalsing. Ook bestuursleden Walter Clippeleyr en Jozef Van Remoortel worden over de hele lijn vrijgesproken. De uitgesproken straffen voor voorzitter Dirk Huyck (een schorsing van één jaar voorwaardelijk, meldingsplicht) en CFO Olivier Swolfs (een schorsing van één jaar effectief, meldingsplicht) worden op die manier bevestigd.

De club is heel opgetogen dat deze zwarte periode eindelijk achter de rug is. Het bestuur wil dan ook iedere supporter, medewerker, partner en sympathisant bedanken die tijdens deze moeilijke periode altijd de club is blijven steunen!