Go back

W-B kan niet verrassen tegen Club Brugge

Tekst: Martijn De Jonge | Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Geel-blauw heeft de openingsspeeldag niet winnend kunnen afsluiten. Geel-blauw kwam in de eerste helft nog op voorsprong, maar de bezoekers konden nadien driemaal scoren. Francesco Forte scoorde vanop de stip.

Na vijf minuten kwamen de bezoekers meteen dreigen. Club Brugge was gevaarlijk, maar enkel via stilstaande fases. Aan beide kanten was het voetballend te slordig. Na net geen twintig minuten kwam geel-blauw echter ei zo na op voorsprong. Een ingestudeerd nummertje op hoekschop kwam bij Aboubakary Koita terecht en die twijfelde niet en haalde uit. Hij zag zijn schot echter net naast rollen. Op het halfuur kreeg Brugge via Ruud Vormer een vrije trap. De Nederlander schilderde de bal mooi in de kruising, maar Lucas Pirard had een klasseredding in huis. Aan de overkant counterde Waasland-Beveren via Xian Emmers. Hij wou de bal voorzetten naar Francesco Forte, maar raakte daarbij een Brugs hand. Via de VAR legde scheidsrechter D’Hondt de bal op de stip. Koud kunstje voor Forte: 1-0. W-B hield stand tot op slag van de rust de VAR opnieuw ingreep. Een handspelgeval met Maximiliano Caufriez overtuigde hem de bal ook voor Brugge op de spits te leggen. Vanaken zette de 1-1 ruststand op het bord.

De tweede helft begon meteen met een valse noot. De bezoekers kwamen vrijwel meteen op voorsprong. Pirard kon het schot van Vanaken aanvankelijk nog stoppen, maar bij de herneming van Okereke was hij kansloos. W-B probeerde, maar kon geen vuist maken. Club Brugge was het gevaarlijkst, maar ook vooral op stilstaande fases. Twintig minuten voor tijd konden ze hun voorsprong verdubbelen via een hoekschop. Vanaken verraste Pirard: 1-3. Vijf minuten voor tijd kon Koita nog eens aanleggen. Horvath moest de bal lossen, maar bij geel-blauw was niemand gevolgd. Eindstand: 1-3.

 

Bekijk hier de samenvatting:

SP1 | Waasland-Beveren - Club Brugge (27/07/2019)