Go back

Waasland-Beveren – Club Brugge (27/07/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Morgen is het zover: er wordt opnieuw competitievoetbal gespeeld op de Freethiel. Waasland-Beveren neemt het op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League 2019-2020 op tegen vicekampioen Club Brugge. De wedstrijd zal om 20.30 uur op gang worden gefloten door scheidsrechter Nathan Verboomen.

Vicekampioen Club Brugge begint op een nieuw elan dit seizoen. Blauw-zwart haalde met Philippe Clement een ‘kampioenentrainer’ naar Jan Breydel. De ex-trainer van Waasland-Beveren verruilde KRC Genk voor Club. In Club Brugge omringde hij zich met een compleet nieuwe staf. Voor de samenstelling baseerde hij zich op zijn debuutjaar als trainer bij W-B en hij omringde zich met onder andere Jonas Ivens en Johan Van Rumst. Bovendien is er nog een ex-WB’er actief in West-Vlaanderen. Het wordt een blij weerzien met Siebe Schrijvers.

Waasland-Beveren kende een moeilijke voorbereiding. Adnan Custovic, Dirk Geeraerd en Eric Dehaeseleer bleven op post. Zij kregen versterking van Sven Van Der Jeugt, Geert Dirinck, Jorèll Beyens en Johan Verelst. Met nieuwkomers Brent Gabriël, Lucas Pirard, Xian Emmers, Andreas Wiegel, Aboubakary Koita, Andrija Vukcevic en Matthias Verreth werd er reeds een kwaliteitsinjectie gerealiseerd. Uiteraard worden er nog enkele gerichte versterkingen verwacht.

Adnan Custovic kan morgen niet rekenen op Milan Massop (knie) en Karlo Lulic (voet) door blessures.

Selectie: