Go back

Waasland-Beveren gaat vlot over Melsele

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Waasland-Beveren heeft een tweede oefenpartij winnend kunnen afsluiten. Geel-blauw trok naar Svelta Melsele en won overtuigend met 0-7.

Geel-blauw trok meteen van leer. Na drie minuten kreeg Francesco Forte en grote kans voorgeschoteld door Beni Badibanga. De thuisdoelman gaf zich echter nog niet gewonnen en redde goed. In minuut negen was het wél raak. Denzel Jubitana opende de score. Voor het kwartier verkwanselde Tuur Dierckx twee kansen, Francesco Forte deed het op vrije trap beter: 0-2. Op het halfuur scoorde de Italiaan zijn tweede na een mooie combinatie. Het vreemdste moment van de wedstrijd was voor Badibanga. De winger dacht dat hij buitenspel stond en werkte de bal nonchalant met een hakje in doel. Buitenspel, dacht iedereen. De assistent liep echter naar de middellijn en gaf aan dat er van buitenspel geen sprake was: 0-4.

Veel wissels na de rust, waardoor automatisch ook het tempo gaat liggen. Toch viel er nog wat te noteren; tester Patrice Soussia onder meer. De Kameroener liet zich opmerken en scoorde 0-5 en 0-7. Vooral het laatste doelpunt was van heel knappe makelij. Het mooiste doelpunt, althans de voorbereiding ervan, was doelpunt nummer zes. Invallers Stefan Milosevic, Karlo Lulic en Paul Keita tikten een mooie aanval bij mekaar. Lulic stak de bal vervolgens diep naar de lopende Eric Asomani die de bal vervolgens onder de doelman kon schuiven.

De volgende oefenwedstrijd van Waasland-Beveren is opnieuw op het veld van Svelta Melsele. Geel-blauw neemt het volgende week woensdag op tegen 1B’er Lommel SK.

Opstelling: Gabriel, Moren (45′ Liessens), Vukotic (45′ Gamboa), Foulon, Caufriez, (60′ Monnie), Bizimana (45′ Keita), Heymans (45′ Vanzo), Jubitana (45′ Lulic), Badibanga (60′ Asomani), Dierckx (60′ Soussia), Forte (60′ Milosevic)