Go back

Waasland-Beveren verliest oefenwedstrijd tegen RC Lens

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft vandaag met 3-0 verloren tegen het Franse Racing Club de Lens. Twee doelpunten vielen voor de rust via Mauricio en Chouiar. Vlak voor tijd zette Banza de 3-0 eindstand op het bord. 

De wedstrijd tegen Les Sang et Or werd ter gelegenheid gespeeld in het stade de Degouve-Brabant te Arras, Frankrijk. Heel wat toeschouwers van Noord-Franse club tekenden present, toch zag je ook hier en daar een geel-blauw shirt opduiken.

Waasland-Beveren begon het sterkst aan de wedstrijd. Dit leidde echter niet tot grote doelkansen. Het eerste gevaar noteerden we aan de overkant via ex-Anderlechtspeler Guillaume Gillet en de Portugese Fransman Tony Mauricio. Pirard gaf geen krimp. Halfweg de eerste helft was het dan toch raak voor de thuisploeg. Eerst stond Pirard nog pal op drie doelpogingen van de Fransen. De vierde poging, van de alom tegenwoordige Mauricio, zag hij jammer genoeg onder zich doorschuiven in de verste hoek. Een minuut later werd het meteen 2-0. Na Bevers balverlies werd Mounir Chouair alleen voor Pirard gezet. Hij omspeelde onze doelman en duwde de bal tegen de netten. W-B kon voor de rust geen vuist meer maken. Het was vooral RC Lens dat af en toe kon tegenprikken. Maar het bleef dus 2-0.

Na de rust kwam Waasland-Beveren meer en meer in de wedstrijd. De grootste kans was voor Francesco Forte, maar zijn schot ging jammer genoeg net over het doel van de Franse doelman. Veel grote doelkansen vielen er eigenlijk niet te noteren. Ook niet aan Franse zijde. Toch kon Banza vlak voor tijd nog de 3-0 op het bord zetten. Meteen ook de eindstand.

Zaterdag speelt Waasland-Beveren zijn galawedstrijd tegen Union Saint-Gilloise, ongetwijfeld opnieuw een sterke waardemeter. De aftrap is voorzien om 16.00 uur in het Freethielstadion.