Go back

Welkom, Lucas Pirard!

Waasland-Beveren heeft zich vandaag versterkt met Lucas Pirard. De Belgische doelman tekent een contract van drie seizoenen. Waasland-Beveren haalt de goalie weg bij Sint-Truiden.

Pirard begon zijn jonge voetbalcarrière bij Sprimont en genoot zijn verdere jeugdopleiding bij Standard de Liège. Om speelminuten te vergaren werd hij tijdens het seizoen 2015-2016 verhuurd aan Lommel SK. Pirard speelde 29 wedstrijden voor de Limburgers, waar hij een sterke indruk naliet. Hij slikte amper 29 tegendoelpunten op evenveel wedstrijden.

Provinciegenoot Sint-Truiden ontdekte eveneens zijn kwaliteiten en bood hem een contract van drie seizoenen aan. In augustus 2017 werd zijn contract zelfs verlengd met één seizoen. Voor de Haspengouwers kwam hij in de Jupiler Pro League 59 keer in actie.

Lucas Pirard stelt meteen zijn nieuwe keeperstenue voor en zal vanaf morgen aan het werk gaan met keepertrainer Sven Van Der Jeugt. Hij koos voor het rugnummer 21!