Go back

Welkom op de Freethiel, Aboubakary Koita!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Ook de aanvallende rangen worden versterkt bij Waasland-Beveren. Aboubakary Koita (20) zal vanaf nu een geel-blauwe plunje aantrekken. De Belgische winger wordt overgenomen van KAA Gent. Hij tekent een contract van vier seizoenen.

Aboubakary Koita werd in 2017, op achtienjarige leeftijd, door KAA Gent weggehaald bij ASV Geel. Hij toonde een jaar het beste van zichzelf bij de beloften, maar nadien werd hij meteen doorgesluisd naar de hoofdmacht van de Buffalo’s. Hij toonde er vlagen van zijn talent, maar werd aan de winterstop uitgeleend aan KV Kortrijk. Hij werd daar opnieuw verenigd met ex-coach Yves Vanderhaeghe. Koita bewees dat hij de goal op de Freethiel goed weet staan, want zijn beide doelpunten die hij in loondienst van Kortrijk maakte, waren beide op de Freethiel. Hij maakte er eentje in de reguliere competitie en eentje in Play-Off II. We herinneren ons uiteraard nog de knotsgekke play-offmatch tegen Kortrijk, waarbij Koita de 2-3 wondermooi in de kruising trapte.

Waasland-Beveren is heel blij met de voorstelling van Aboubakary Koita. De winger was de eerste keus als versterking op de flank. Het feit dat hij een vierjarig contract tekent, kadert in de visie van jong en Belgisch talent op de Freethiel.

Koita zal morgen ook op het podium worden voorgesteld van de fandag! Zijn rugnummer wordt dan ook bekend gemaakt.