Go back

Welkom op de Freethiel, Andreas Wiegel!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft een vierde nieuwkomer vastgelegd voor het seizoen 2019-2020. Andreas Wiegel (27) komt de geel-blauwe rangen versterken. De Duitse verdediger tekent een contract voor drie seizoenen.

Andreas Wiegel werd op vijftienjarige leeftijd weggeplukt uit de jeugd van Paderborn door de Duitse topclub Schalke 04. Daar stroomde hij in 2011 uiteindelijk door naar de hoofdmacht. Na omzwervingen bij Erzgebirge Aue en Rot-Weis Erfurt, kwam hij bij MSV Duisburg terecht. Op drie seizoenen tijd verzamelde hij minuten in 82 wedstrijden. Hij kon daarin vijf keer tot scoren komen en liet negen keer scoren voor de Duitsers.

Wiegel is de broodnodige versterking op de rechterflank. De Duitser brengt een rugzak met ervaring mee naar de Freethiel en past perfect binnen het vooropgestelde profiel.

De rechtervleugelverdediger heeft gekozen voor nummer zeven. Hij tekent een contract voor drie seizoenen en zal meteen worden voorgesteld op de fandag.