Go back

Welkom op de Freethiel, Matthias Verreth!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren stelt opnieuw een aanwinst voor. Matthias Verreth is de nieuwste versterking voor Waasland-Beveren. De Belgische middenvelder (21), die ook op de flanken kan uitkomen, wordt weggehaald bij PSV en tekent een contract van drie seizoenen op de Freethiel.

Verreth kreeg zijn jeugdopleiding bij Lierse SK. In 2007 werd hij daar weggeplukt door Nederlandse grootmacht PSV Eindhoven, hij was toen nog maar negen jaar… Na het doorlopen van de jeugdreeksen bij de Nederlanders, werd hij in 2016 overgeheveld naar Jong PSV. Jong PSV is het tweede team van de Nederlanders en komt uit op het tweede niveau bij onze noorderburen. Bij de aanvang van dit seizoen maakte hij de voorbereiding mee bij de hoofdmacht van PSV. Toch kon Waasland-Beveren hem charmeren om terug in zijn geboorteland aan de slag te gaan.

Afgelopen seizoen kwam Verreth 31 keer in actie in de competitie van Jong PSV. Hij daarin zeven keer scoren en sprokkelde vier assists bij mekaar. Hij wist ook zijn eerste cap voor de hoofdmacht van de Eindhovenaars te pakken.

Verreth zal aantreden met het nummer 29. Hij staat deze ochtend meteen mee op het trainingsveld.