Go back

Welkom, Xian Emmers!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Walter Clippeleyr

Waasland-Beveren heeft zich versterkt met Xian Emmers (19). De centrale middenvelder wordt een jaar gehuurd van Italiaanse grootmacht Internazionale. W-B bedong ook een aankoopoptie.

Xian Emmers wordt al jarenlang aanzien als een van de grootste Belgische talenten. Hij doorliep alle nationale jeugdreeksen van België. Zijn eerste voetbalstapjes zette hij bij KFC Hamond in Limburg. De middenvelder werd in de zomer van 2015 door Inter naar Italië gehaald. Ze plukten hem weg uit de jeugdacademie van KRC Genk. Hij speelde bij de U17 en U19 van Inter en werd bij de aanvang van het seizoen 2018-2019 opgenomen in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan US Cremonese, een Italiaanse tweedeklasser.

Xian was gegeerd wild op de transfermarkt. Internazionale had aangegeven hem een jaartje te willen laten rijpen. (Top)Clubs uit binnen- en buitenland waren sterk geïnteresseerd om van zijn diensten gebruik te maken, maar Emmers koos uiteindelijk voor Waasland-Beveren. Het project van Waasland-Beveren sprak hem het meest aan; opnieuw een bewijs dat de sportieve visie van de club haar vruchten afwerpt.

Xian traint morgen voor het eerst mee op de Freethiel. Hij zal het rugnummer 27 dragen.