Go back

Antwerp FC – Waasland-Beveren (04/08/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt komende zondag de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. Met een verplaatsing naar de Bosuil staat de Scheldederby meteen op het programma. Scheidsrechter Alexandre Boucaut zal de wedstrijd om 20.00 uur op gang fluiten.

Antwerp begon met een verplaatsing naar KAS Eupen aan het nieuwe seizoen. Geen makkelijke verplaatsing, dat is zeker. Toch maakten the Reds het zichzelf vrij makkelijk door snel op voorsprong te klimmen. Het is meteen duidelijk dat Dieumerci Mbokani ook dit seizoen makkelijk de weg naar de netten vindt. Hij scoorde meteen tweemaal op de openingsspeeldag. Uiteindelijk werd het 1-4 in het voordeel van Antwerp aan de Kehrweg. Antwerp staat door het doelpuntensaldo meteen helemaal bovenaan de ranking.

Waasland-Beveren begon ook met een klepper. Vicekampioen Club Brugge won afgelopen zaterdag verdiend op de Freethiel. Toch klom geel-blauw op voorsprong via een strafschop. De VAR kende eveneens aan de bezoekers een elfmeter toe en op die manier hingen de bordjes nog voor de rust in evenwicht. Na de koffie benutte Brugge haar overwicht en scoorde nog tweemaal: 1-3 eindstand.

Adnan Custovic kan morgen niet rekenen op Stefan Milosevic (rug) en Andreas Wiegel (hamstrings).

Selectie: