Go back

Arnauld Mercier is de nieuwe hoofdtrainer van W-B!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Arnauld Mercier is de nieuwe hoofdtrainer van Waasland-Beveren. De 47-jarige Fransman volgt Adnan Custovic op als trainer van geel-blauw.

De Fransman startte zijn trainerscarrière bij Boussu-Dour Borinage. Hij was er trainer van 2010 tot 2014. Met beperkte middelen kon hij zich steeds gemakkelijk handhaven in de toenmalige tweede klasse. Tijdens het seizoen 2011-2012 miste hij zelfs op een haar na de eindronde voor promotie naar de Jupiler Pro League. Tijdens het seizoen 2014-2015 werd de club uit de mijnstreek overgenomen door RFC Sérésien. Hij loodste de Luikenaars meteen naar een vierde plaats in de Proximus League. In mei 2016 verhuisde Mercier naar West-Vlaanderen om bij KSV Roeselare de lijnen uit te zetten. Hij won in december 2016 meteen de eerste periodetitel in 1B. De tweede periodewinnaar R Antwerp FC bleek tijdens de promotiefinale echter te sterk voor de West-Vlamingen waardoor hij met Esvee de promotie op een haar na miste. In januari 2019 verruilde hij de rode band voor een job als sportief directeur bij RFC Seraing, een club uit eerste amateur.

Als speler was Mercier een centrale verdediger. In 2005 zette hij een punt achter zijn carrière, toen was hij actief bij Valenciennes FC. Voorheen speelde hij o.a. bij Reggina, Cosenza, Savoia en Andria in Italië, maar eerder ook bij Valenciennes en OG Rouen uit Frankrijk.

Als trainer staat hij bekend voor zijn aanvallende stijl. Communicatie is een heel belangrijke factor bij hem. We kijken ernaar uit om met Arnauld samen te werken.

Mercier zal de trainingen vanaf volgende maandag leiden. Tot de wedstrijd van komende zaterdag neemt Dirk Geeraerd over. Welkom op de Freethiel, Arnauld!