Go back

Cercle Brugge – Waasland-Beveren (24/08/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt zaterdagavond naar West-Vlaanderen voor de confrontatie met Cercle Brugge. De wedstrijd wordt om 20.00 uur op gang getrapt. Scheidsrechter Lothar D’Hondt is aangeduid om de wedstrijd te leiden.

Cercle Brugge begon de competitie niet goed en staat helemaal onderaan het klassement. De Vereniging kon nog geen enkel punt sprokkelen. Op de openingsspeeldag verloor het in eigen huis van Standard de Liège met 0-2. Nadien ging het driemaal op rij de boot in met 3-1, respectievelijk tegen KV Oostende, KV Kortrijk en KV Mechelen. Trainer Fabien Mercadal zal zijn troepen ongetwijfeld klaarstomen voor de confrontatie met geel-blauw. Met Lassana Coulibaly, Godfred Donsah en Alimami Gory stelde Cercle deze week ook drie nieuwe aanwinsten voor. Afwachten of ze meteen aan de aftrap komen…

Waasland-Beveren kon afgelopen weekend weinig op de mat brengen tegen landskampioen KRC Genk. De Genkies wonnen met 0-4 op de Freethiel. Adnan Custovic koos, door de blessure van Lucas Pirard, voor jonkie Brent Gabriël tussen de palen. Hij kon zich echter helemaal niets verwijten. Waasland-Beveren blijft zo achter in de kelder van het klassement met slechts één puntje uit vier wedstrijden. De wedstrijd van morgen tegen Cercle kan dus voor de nodige ademruimte zorgen.

Adnan Custovic kiest voor dezelfde twintigkoppige selectie als afgelopen weekend. Hij kan dus nog niet rekenen op Aboubakary Koita (enkel) en Lucas Pirard (duim).

Selectie: