Go back

Floriano Vanzo verlaat W-B!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Floriano Vanzo zoekt andere oorden op. De Italobelg (25) verlaat Waasland-Beveren. Vanzo gaat aan de slag bij Virton in 1B.

Het parcours van Vanzo op de Freethiel was met heel wat ups en downs. De middenvelder tekende in januari 2015 zijn contract bij Waasland-Beveren en was de langstzittende speler in de huidige kern. Met 85 wedstrijden stond hij op tien in het lijstje van spelers met de meeste wedstrijden voor Waasland-Beveren. Hij scoorde in die 85 wedstrijden acht keer en kon vijf keer laten scoren. Een dieptepunt was er in november 2016 voor Vanzo. Hij scheurde de voorste kruisbanden op het trainingsveld. De club bleef de speler steunen en bood hem zelfs een nieuw contract aan. In de revalidatie herviel hij echter, maar door ook uitstekend werk van de kinesisten kwam hij opnieuw in actie.

Vanzo gaf eind vorig seizoen echter aan de club te willen verlaten en een nieuwe wind te gaan opzoeken. De club heeft meegewerkt aan een oplossing, ook uit respect en dankbaarheid voor de speler. We willen Flo bedanken voor de fijne samenwerking en mooie jaren die we samen hebben beleefd! Veel succes.

Vanzo wou zelf ook graag nog een boodschap toevoegen: “Het was voor mij geen makkelijke beslissing om de club na zoveel jaren te verlaten. Ik zal echter de mooie momenten die ik hier bij Waasland-Beveren heb beleefd nooit vergeten. Het waren soms heel emotionele momenten, waaronder mijn echt debuut op het hoogste niveau in België. Ik wil graag nog iedereen bedanken, vooral ook de supporters die me altijd en overal hebben gesteund. Het was een eer om deze club vier en half jaar te mogen vertegenwoordigen. Bedankt!”