Go back

Keihard aan het werk!

Het clubbestuur vindt het passend om enige verduidelijking te geven bij de nabije toekomst en doelstellingen van Waasland-Beveren.

Na een tumultueus seizoen 2018-2019 en een moeilijke kalender is het niet onverwacht dat Waasland-Beveren momenteel in de onderste regionen meedraait. Voor het seizoen was de eerste ambitie om zo snel mogelijk het behoud veilig te stellen en de doelen te kunnen bijstellen. Momenteel zitten we, vooral door het puntenverlies in Eupen en Cercle Brugge, niet op schema om die doelen snel te kunnen veranderen.
Daarom moest er ingegrepen worden. Na uren-, zelfs dagenlang beraad, werd uiteindelijk beslist om de samenwerking met trainer Adnan Custovic stop te zetten.

NIET ALLES OPGELOST

Het clubbestuur is er zich van bewust dat Adnan Custovic niet de hoofdschuldige is van de huidige malaise. De spelers zijn wakker geschud en aangemaand om zich meer te tonen, zeg maar om hun verantwoordelijkheid op te nemen. De prestatie tegen Cercle Brugge was helemaal niet slecht, het resultaat was dat echter wel. Jammer genoeg is dat laatste het enige wat telt in voetbal. Het bestuur gaat keihard verder werken om de scheve situatie recht te trekken.

TRANSFERPERIODE

We tellen nog enkele dagen vooraleer de transferperiode wordt afgerond. Er zal nog keihard worden doorgewerkt om bepaalde dossiers af te ronden. Sommige spelers of profielen zijn voor Waasland-Beveren enkel haalbaar op het einde van de mercato. Er zullen nog enkele versterkingen worden aangeworven, daar kun je zeker op rekenen. Ook Aleksandar Vukotic blijft één van onze sterkhouders.

HOOFDTRAINER

De club is nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Het is de bedoeling om snel iemand voor te stellen. Tot die tijd zal Dirk Geeraerd de honneurs waarnemen.

TOEKOMST

We gaan er als bestuur alles aan doen om het vertrouwen van de supporters terug te winnen. Heel veel dank aan de supporters die hun schouders onder de club blijven zetten. Jullie steun is heel belangrijk, ook zeker in de periodes waarin niet alles loopt zoals gepland.

ZEVEN MILJOEN

Het clubbestuur zit niet op een berg geld, dat willen we nog even meegeven. In het W-B Magazine van augustus werd er al aandacht aan besteed. Hieronder kun je het nog eens nalezen.