Go back

Sportief belang heeft altijd voorrang

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft akte genomen van de administratieve fout die bij de wedstrijd van afgelopen zondag bij de wedstrijd R. Antwerp FC – Waasland-Beveren heeft plaatsgevonden.

Feiten

Robbe Quirynen (speler met het rugnummer 17) wordt door de thuisploeg in de ploeg gedropt in minuut 78. Hij vervangt Aurélio Buta.

Na de wedstrijd, bij het invullen en afronden van het wedstrijdblad, wordt ontdekt dat er geen speler met nummer 17 op het wedstrijdblad geregistreerd staat bij Antwerp, ook geen Robbe Quirynen met een ander rugnummer.

Scheidsrechter Alexandre Boucaut geeft aan op het wedstrijdformulier dat R. Antwerp FC een speler tussen de lijnen heeft gebracht die niet geregistreerd stond op het wedstrijdblad.

Gevolgen

Net zoals bij iedere opmerking/fase die op het wedstrijdblad wordt genoteerd, moet de Koninklijke Belgische Voetbalbond daaraan gevolg geven. Indien zij het nodig acht om sancties op te leggen, nemen wij daar akte van.

We hebben telkens als club gecommuniceerd dat wij sportieve belangen laten primeren en voegen de daad bij het woord. Wij zijn niet de club die wil beter worden van juridische steekspellen tegen collega-clubs, in tegenstelling tot wat verschillende andere clubs gedaan hebben de voorbije maanden. Indien Antwerp gestraft wordt voor de blunder, is dat enkel en alleen een gevolg van het reglement van de K.B.V.B. Het is dus dan ook hun verantwoordelijkheid om die evaluatie te maken.

Als club gaan we echter keihard aan het werk om sportief sterker te worden. Op die manier willen we Antwerp op het veld drie punten kunnen afsnoepen in de terugronde van de Jupiler Pro League.