Go back

W-B komt niet verder dan 1-1 in Eupen

Tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Geel-blauw heeft de volle buit niet kunnen meebrengen uit Eupen. Het werd zonet 1-1. Badibanga opende nochtans de score met een kopbaldoelpunt.

Waasland-Beveren begon scherp aan de partij. Na amper drie minuten was er meteen een grote kans voor geel-blauw. Een scherpe voorzet van Andrija Vukcevic kon net niet verlengd worden door Francesco Forte. Na tien minuten kreeg Matthias Verreth een schietkans, maar hij mikte naast. W-B bleef aandringen, op het kwartier trapte Abou Koita, maar De Wolf en de dwarsligger voorkwamen een openingsdoelpunt. Vlak voor het halfuur was het dan wel raak. Andreas Wiegel zwiepte de bal goed voor en vond het hoofd van Beni Badibanga die beheerst binnenkopte: 0-1! Het laatste kwartier van de eerste periode kwam de thuisploeg iets sterker voor de dag, maar kansen afdwingen deden ze niet. 0-1 was de ruststand meteen.

In de tweede helft verloor W-B al heel snel met Koita een tweede speler door een blessure. In de eerste helft moest Vukcevic de wedstrijd reeds staken. Het niveau van Beveren was bovendien niet hetzelfde als in de eerste periode. De gelijkmaker viel dan ook al na tien minuten in de tweede helft. Toyokawa trapte een vrije trap knap binnen: 1-1. Op het uur kon W-B voor het eerst dreigen, maar het schot van Badibanga verontrustte De Wolf niet. Twintig minuten voor tijd kwam W-B goed weg. Pirard ontzette de bal, maar raakt Toyokawa daarbij. De bal ging maar net naast zijn doel. Een dik kwartier voor tijd was het opnieuw geel-blauw dat kwam opzetten. Wiegel en Badibanga zetten een knappe aanval op. De Duitser kon afwerken, maar kreeg de bal niet tegen de touwen. Wiegel moest tien minuten voor tijd ook de strijd staken door krampen. Emmers kwam in de ploeg. In blessuretijd kon die Emmers nog ook doel trappen, maar ook dat was een makkelijke redding voor De Wolf. In de slotfase kon W-B geen vuist meer maken, het was zelfs Pirard die de laatste redding van de match moest verrichten. 1-1 was de teleurstellende uitslag.

 
Bekijk hier de samenvatting: